Kegyetlenkedett egy 13 és egy 14 éves borsodi suhanc, majdnem embert is öltek

Megosztás

A két fiatalkorú fiú döbbenetes kegyetlenségeket követett el egy borsodi településen. Ha nem jár arra éppen egy szemtanú, nagy valószínűséggel az áldozat nem is élte volna túl az esetet. Hihetetlen, hogy ennyire fiatal korban ekkora agresszió lehet a gyerekekben.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 13 és egy 14 éves fiatalkorú fiú ellen. A vád szerint a vádlottak 2019 júniusában, az esti órákban egy borsodi kistelepülésen a gyalogosan közlekedő ittas férfitől cigarettát kértek. A férfi nem adott nekik, ezért utána mentek és kötekedni kezdtek vele. Szidalmazták, menet közben több alkalommal hátulról megütötték, belerúgtak, ami miatt többször elesett. Amikor az egyik esése után felállt, megpróbált elmenni a vádlottaktól, de utolérték, és a szidalmazást folytatva, újból rugdosták azzal fenyegetve, hogy szétverik a fejét és kinyírják. A férfi, hogy ne essen el többször, belekapaszkodott a vízelvezető árok feletti híd korlátjába, de a vádlottak lefejtették a kezét, majd az árok partjára húzták, és az esőzések miatt hömpölygő iszapos vízzel – 30-40 cm magasságban – megtelt árokba lökték, lemásztak és tovább bántalmazták a férfit. 

Az egyikük ráállt az arccal a vízben fekvő férfi fejére, megtaposta, a másik a csípőjére állva nyomta bele a vízbe.

A vádlottak egymást váltogatva talpukkal a vízbe taposták, miközben nevettek rajta. A hason fekvő férfi orrát és száját folyamatosan befedte a víz, fuldokolt, halálfélelme volt. Kapálózott, és sikerült úgy fordulnia, hogy a fejét kiemelte a vízből, de a vádlottak belerúgtak, és ismét ráállva víz alá nyomták. A cselekményt egy arra közlekedő nő észlelte, rájuk szólt, akik ekkor kijöttek az árokból és a nő felé indultak, aki viszont telefonon értesítette a rendőrséget. A vádlottak ezt látva elhagyták a helyszínt. Helyi lakosok próbálták a már teljesen kimerült és elázott férfit kötéllel kimenteni a vízből, de annyira gyenge volt, hogy képtelen volt megfogni a kötél végét, így azt át kellett vetni a hónalja alatt a testén, csak úgy tudták kihúzni – olvasható az ügyészség közleményében.

A sértett a bántalmazások következtében 8 napon túl gyógyuló sorozat-bordatörést szenvedett el, amely akár életveszélyes állapotot idézhetett volna elő, ennek elmaradása a véletlennek köszönhető, míg a bántalmazás módja alkalmas volt arra, hogy a sértett fulladásos halálát okozza, amely a kívülállók közbeavatkozása miatt nem következett be. A sértettnek az átlagost meghaladó testi és lelki gyötrelmet kellett kiállnia.Az ügyészség a letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottak közül az idősebb vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltást, míg a fiatalabb vádlottal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott.

Borsodihir.hu

Kapcsolódó cikkek