Ismét megdőlt a napi halálozási szám Magyarországon

Megosztás

Az új fertőzöttek száma is stabilan 800 fölött.

816 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid–19), ezzel 33 114 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 24 beteg – közülük tizenheten hetven év felettiek –, ami rekordnak számít a járvány márciusi kitörése óta. Így az elhunytak száma 877 főre emelkedett, 9149-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 23 088 fő. Az aktív fertőzöttek 35, az elhunytak 49, a gyógyultak 33 százaléka budapesti. 656 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 41-en vannak lélegeztetőgépen.

Ami Borsod-Abaúj-Zemplént illeti: megyénkben már 1672 pozitív esetet regisztráltak, ez 131-es növekedést jelent az előző napi számokhoz képest.

A járvány második hulláma zajlik Magyarországon. A kormány célja, hogy az ország működőképességét megtartsa, és ne hagyja, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat. A kormány ezért meghosszabbította a járvány miatti határellenőrzést, és továbbra is kéri az általános szabályok betartását – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalán.

Index.hu

Kapcsolódó cikkek