Elkezdték szétszedni a miskolci felüljárót, hatalmas daruval emelték le a sínek felől

Megosztás

Bogdán Béla, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt (NIF) projektirodájának vezetője adott tájékoztatást a műveletről:

“Eddig mintegy nyolcezer köbméter földet és követ szállított el a kivitelező az építkezés helyszínéről, a felüljárón pedig folyamatosan végezték az előkészítő munkálatokat: lekötötték a közműveket, leszerelték a közúti világítást, a jelzőtáblákat, a korlátokat, sőt, a korábbi járdákat is eltávolították mostanra. Jelenleg a tartószerkezet bontása zajlik, melynek során a vasbeton pályalemezt felszeletelik és darabonként kiemelik őket a vasúti sínek mellé.”

A médiafigyelmet kapott munkálatok mellől nem hiányozhatott Csöbör Katalin sem, aki sokat nem tudott hozzátenni, de legalább köszönetett mondott mindenkinek, aki részt vesz a fejlesztésben.

A lezárás miatt Martinkertvárost és Szirmát a Baross Gábor utca-Kandó Kálmán tér, azaz a Tiszai pályaudvar felé, majd a Pfaff Ferenc utcán keresztül lehet majd megközelíteni, így a buszjáratok is ezen az útvonalon közlekednek majd.

Sajnos jó ideig dugókra lehet számítani, így érdemes megfontolni a tömegközlekedést vagy a biciglit jó idő esetn, azzal is csökkentve a város forgalmát.

fotó: minap.hu

Kapcsolódó cikkek