Magyar valóság – a hazudozó településvezetők az igazság feltáróját elmebeteggé akarták nyilváníttatni

Megosztás

Nem túl hosszú és eredményes nyomozása során emberünk rájött arra, hogy a településen a lakosság valójában a töredéke annak, mint amiért felveszik a támogatást. A fantomlakosok után is járt a pénz, erre jött rá valaki, aki ezt jelezte is. Válaszul a vezetők hivatalosan elmebeteggé akarták nyilváníttatni és el is indult az eljárás. Horror.

Elmeorvosi vizsgálatra küldtek egy szabolcsi férfit, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a falujában fiktív lakosok után kérnek állami támogatást. A helyi vezetők így próbálták leszerelni.

Az elmúlt hetekben a Szabad Európa hírportál riportsorozatban foglalkozott a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lévő Magy község fantomházainak szavazóival, illetve azzal, hogy a csak papíron létező – a faluhoz tartozó Kauzsay-tanyán élő – emberekre milyen állami támogatásokat kapott az önkormányzat a belügyminisztériumtól.

A magyi vezetők tavaly 99 ember után igényeltek tanyagondnoki támogatást miközben a valóságban csak alig 30-an élnek ott. Ez azt jelenti, hogy jogosulatlanul is több tízmillió forintot kasszírozhatott a magyi önkormányzat évek óta a Jókai és a Mohos utcai házakban csak papíron lakó emberek után.

Ezzel kapcsolatban csak az igazságot akarta kideríteni az a férfi, aki három évvel ezelőtt költözött Magyra.

Válaszul elmebeteggé akarták nyilváníttatni. A község jegyzője, Szilvási Andrea Ágota névtelen bejelentést kapott arról, hogy a férfi elmebeteg, ezért indította el a gyámhatóságnál a kellemetlenkedő férfi gondnokság alá helyezését .

“Hát, paff voltam. Bár a jegyző pontosan tudta, hogy nem vagyok elmebeteg, mert az önkormányzati választások előtt többször egyeztettünk, hiszen független választási delegált voltam, ezért is érthetetlen, hogy azt írta le a gondnokság alá helyezésem kapcsán, hogy: teljesen cselekvőképtelen elmebeteg vagyok” – mondta a férfi.

Tavaly decemberben a pszichiátriai intézet elmeorvosi szakvizsgálata kiderítette, hogy teljesen épelméjű, és nincs olyan ok, amiért gondnokság alá kellene venni. A Fehérgyarmati Gyámhivatal jogerősen megszüntette a férfi ellen az eljárást, aki ezek után rágalmazásért pert indított a jegyző ellen. A bíróság szeptemberben első fokon kimondta, hogy Szilvási Andrea Ágota jegyzőnő nem bűnös, mert a gondnokság alá vételi eljárást a névtelen bejelentésre hivatkozva kötelessége volt elindítani.

Napi.hu

Kapcsolódó cikkek