Szíjjártó felesége 68 milliót keresett fél év alatt, amivel férjét is kenterbe verte

Megosztás

2019 júniusában 3 millió forintos alaptőkével jegyezték be Interior Design Kft. nevű cégét, amelynek fő tevékenysége divat-, formatervezés – írja a 24.hu. 

Az Interior Design működése első csonka évében, a 2019 június 12. és 2019 december 31. közötti időszakban 229 millió forint forgalmat bonyolított, a teljes értékesítés belsőépítészeti tevékenyégből származik a cég mérlegének kiegészítő melléklete szerint.

A bő fél éves időszak után Szijjártó-Nagy Szilvia 70,6 millió forintos adózott eredményt kasszírozott és ennek nagy részét, 68 millió forintot osztalékként ki is vette.

Ezek szerint Szijjártó-Nagy Szilvia nagyságrendekkel jobban keres mint miniszter férje. Ebből a pénzből akár 6-7 napra is elviheti férjét jachtozni. Augusztusban az Átlátszó munkatársa fotózta le Szíjj László milliárdos luxusjachtján Szijjártó Pétert — miközben Facebook-oldala szerint irodájában egyeztetett a fehérorosz helyzetről. A külügyminiszter családja körében nyaralt az állami megbízásokat tízmilliárdos tételben megszerző Szíjj László hajóján.

Később a G7 nyomozta ki, hogy egy napra 10 millió forint körüli összegért bérelhető ki egy olyan luxusjacht, mint amilyet Magyarország negyedik leggazdagabb embere a Szijjártó-család rendelkezésére bocsátott. Csakhogy a miniszter nem állhatta a cechet, legalábbis a havi bruttó 1,97 millió forintos miniszteri fizetése alapján négy évig kellene azért dolgoznia, hogy piaci körülmények között egy hétig béreljen egy ilyen luxusjachtot. Ha mégis egy állami megrendeléseken gazdagodó üzletember látta vendégül Szijjártóékat, az korrupciós aggályokat vethet fel. Márpedig a G7 szerint a hajót csak ingyen vehette igénybe a külügyminiszter, ilyen kategóriájú luxusjachtot ugyanis a máltai szabályozás alapján nem lehet bérbe adni, csak a tulajdonosa és vendégei használhatják.

Kapcsolódó cikkek