A Fradi elhozza Magyarországra Lionel Messit és Cristiano Ronaldót is

Megosztás

Rettentő nehéz csoportba került a Ferencváros a Bajnokok Ligájában, de a vezérigazgató éppen ilyenről álmodott. Hatalmas világsztárok játszanak majd hazánkban, a Fradinak pedig alapvető célja lesz legyőzni ezen csapatokat. A huszonöt évvel ezelőtti történet újratöltve.

A magyar bajnok Ferencváros a Juventus, a Barcelona és a Dinamo Kijev csapataival került egy csoportba a Bajnokok Ligája csoportkörében. Messi és Cristiano Ronaldo is Budapestre jön tehát, az ukrán csapat elleni párharc pedig a Fradi vezetőedzője, Szerhij Rebrov miatt ígérkezik pikánsnak. A Ferencváros vezérigazgatója, Orosz Pál, valamint a ’95-ös BL-menetelés egyik kulcsembere, Telek András értékelte a sorsolást az Indexnek.

NAGYON BOLDOGOK VAGYUNK, ILYEN CSOPORTRÓL ÁLMODOZTUNK, HASONLÓBA SZERETTÜNK VOLNA BEKERÜLNI.

A Juventusszal és a Barcelonával egy BL-csoportban az FTC

Rebrov volt csapata, a Dinamo Kijev is az ellenfelek között a Bajnokok Ligájában.

– kezdte Orosz Pál az Indexnek a csoportkör sorsolásával kapcsolatban.

Vannak igazi sztárcsapatok és Szerhij Rebrov miatt kifejezetten örülünk a Dinamo Kijevnek is. De  bármelyik négyes óriási megtiszteltetés lett volna, óriási dolog, hogy ilyen klubokkal emlegetik most egy szinten a Ferencvárost. Nem volt preferenciám, amikor már csak a negyedik kalap volt hátra, innentől számunkra ez tényleg örömfutball lesz, amit csak élvezni kell.

Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ne készülnénk majd fel a feltételrendszerünkhöz és a lehetőségeinkhez képest maximálisan, senki ellen nem megyünk ki feltartott kézzel a pályára, még a Barcelona és a Juventus ellen sem. De az biztos, hogy óriási futballünnep lesz Lionel Messi és Cristiano Ronaldo csapata ellen szerepelni.”

Az FTC korábbi kiváló védője, Telek András, aki tagja volt a klub 1995-ös BL-menetelésének, így vélekedett az ellenfelekről:

„Hasonló csoportba került a Fradi, mint mi 25 évvel ezelőtt, a mostani Juventus és Barcelona van akkora sztárcsapat, mint akkor az Ajax és a Real Madrid volt. 

ÓRIÁSI ÉLMÉNY LESZ A JÁTÉKOSOKNAK OLYAN VILÁGSZTÁROK ELLEN PÁLYÁRA LÉPNI, MINT MESSI VAGY RONALDO, BIZTOSAN KETTŐZÖTT ERŐVEL FOGNAK HAJTANI.

A Dinamo Kijevvel kapcsolatban pedig Szerhij Rebrov nagyon képben van, ez mindenképpen előny lehet. Papíron persze az ukrán együttes esélyesebb a Ferencvárosnál, de a Celtic és a Dinamo Zagreb is az volt, mégis tudjuk, mi lett a vége. Nagyon remélem, hogy ha idegenben nem is, de hazai pályán ott lehetnek majd a nézők a stadionban.”

A CSOPORTKÖR SORSOLÁSA
A-csoport: Bayern München, Atlético Madrid, Salzburg, Lokomotiv Moszkva
B-csoport: Real Madrid, Sahtar Doneck, Internazionale, Borussia Mönchengladbach
C-csoport: Porto, Manchester City, Olympiakosz, Olympique Marseille
D-csoport: Liverpool, Ajax, Atalanta, Midtjylland
E-csoport: Sevilla, Chelsea, FK Krasznodar, Rennes
F-csoport: Zenit, Borussia Dortmund, Lazio, FC Bruges
G-csoport: Juventus, Barcelona, Dinamo Kijev, FERENCVÁROS
H-csoport: PSG, Manchester United, RB Leipzig, Istanbul Basaksehir

A pontos menetrendet péntek délután teszi közzé az UEFA.

Index.hu

Kapcsolódó cikkek