Koncz Zsófia: Rendkívül méltatlan próbálkozás ez a lejárató videó

Megosztás

A fideszes jelölt elismerte, hogy a testvére hallható a kiszivárgott felvételen, amely azonban nem most, hanem még 2018-ban készült.

A Facebookon kezdett el keringeni egy videofelvétel, amelyen Koncz Zsófia testvére, ifj. Koncz Ferenc szerepel. A fiatalember egy call centerben látható, ahonnan az aktivisták szokták telefonon keresztül szavazásra buzdítani a választópolgárokat.

“Azt szeretném megkérdezni, hogy Ön a Fidesz-KDNP jelöltjét támogatná-e egy jelenlegi választás esetében? Biztos, hogy nem?” – teszi fel a kérdést a kormánypárti képviselőjelölt öccse a telefonban, majd így folytatja: “És a büdös k*rva anyádat támogatnád, kisfiam?”

Az Index megkereste Koncz Zsófiát is a felvétel kapcsán: a borsodi időközi választás fideszes jelöltje elismerte, hogy valóban a testvére látható a felvételen, de állítása szerint nem az időközi választás kampánya alatt, hanem még 2018-ban készült a felvétel, öccse pedig egy barátjával viccelődik rajta. “Politikai ellenfelem a családomra mért ütéssel próbál rám nyomást gyakorolni, de egy ilyen családi tragédia árnyékában azt gondolom, hogy ez a lejárató videó egy rendkívül méltatlan próbálkozás. Én továbbra is csak a választókerületben élőkkel kívánok foglalkozni, és bízom benne, hogy a következő két hétben a másik oldal is tisztességes kampányt fog folytatni.”

A fideszes képviselőjelt leszögezte azt is, hogy öccse nem közszereplő, ezért megteszik a szükséges jogi lépéseket az ügyben a videó feltöltőjével szemben.

Kapcsolódó cikkek