Nem árulják el, hányszor használta Szijjártó a rendőrség helikopterét

Megosztás

Két országgyűlési képviselő is Szijjártó Péter külügyminiszter helikopterezésével kapcsolatban nyújtott be írásbeli kérdést a Parlamentben.

Stummer János jobbikos képviselő arra volt kíváncsi, hogy ki adott engedélyt a külügyminiszternek a rendőrségi helikopter használatára, mindezt Pintér Sándor belügyminisztertől akarta megtudni. Stummer azt követően érdeklődött, hogy kiderült, Szijjártó Péter egy rendőrségi helikopterrel repült júliusban Tolnára egy átadásra.

Pintér azt válaszolta kedden, hogy a védett személyek és a kijelölt létesítmények védelméről szóló kormányrendelet szerint a külügyminiszter igénybe vehet szolgálati helikoptert szállítása, illetve közúti, vasúti, vízi és légi utazásának biztosítása céljából.

Hadházy Ákos független képviselő már azt kérdezte, hogy Szijjártó Péter hányszor vett igénybe rendőrségi helikopter az utazásaihoz. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára nem adott értékelhető választ, mindössze annyit közölt, hogy Szijjártó Péter kizárólag abban az esetben használja a rendőrség helikopterét, mikor hivatali teendőit másként ellátni teljeskörűen nem lehetne.

hvg.hu

Kapcsolódó cikkek