Terjed a koronavírus a miskolci Kaffka Margit általános iskolában, de napok óta nem érkezik válasz a hivatalokból

Megosztás

Kétségbeesett levélben kér segítséget egy miskolci iskola, miután két pedagógus koronavírustesztje is pozitív lett, és hiába jelentették le az ügyet az illetékes hivataloknak, nem történt semmi – vette észre 444.hu.

Szokatlanul dühös és kétségbeesett üzenetet tett közzé honlapján a miskolci Kaffka Margit Általános és Alapfokú Művészeti Iskola vezetése. Eszerint négy tanár bizonyult eddig koronavírusosnak, és bár az összes kontaktot leadták a kormányhivatal népegészségügyi osztályának, napok óta semmilyen utasítást nem kaptak, hogy mit kellene csinálniuk. 

Azt írják, az első két fertőzött szeptember 7-e óta nem látogatta az intézményt, majd 11-én, miután pozitív lett a tesztjük, elkezdődött „a közös munka a Miskolci Tankerületi Központtal és a Miskolci Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával”. Vagyis mindkét hivatalnak leadták a tanárok kontaktjainak listáját.

De a hétvégén sem a tankerület, sem az iskola nem kapott értesítést arról, hogy milyen intézkedésekre van most szükség.

De a hétvégén sem a tankerület, sem az iskola nem kapott értesítést arról, hogy milyen intézkedésekre van most szükség.

„Felelős vezetőként azonban tudjuk, hogy partnereink bizalma korrekt és szenzációktól mentes tájékoztatás nélkül, nem tartható fenn tovább! A Kaffkában a hétfő reggelt (2020. 09. 14.) fél nyolckor értekezlettel kezdtük és reflektáltunk a mögöttünk hagyott »hosszú és bizonytalanságban telt« hétvégére. Közben »covidos« esetszámunk két pedagógussal bővült, így 4 főre emelkedett! Megtettük a jelentési kötelezettségünket, ismételten feltettük kérdéseinket a felelős és felettes szerveknek! Most 2020. 09. 14. délelőtt 11:18 perckor is a minket érintő lépésekre várunk. Azokra, amelyek megválaszolják kérdéseinket!!!”


Az iskolában hétfőre további két tanárról bizonyosodott be, hogy fertőzött, de hiába jelentették őket is be, továbbra sem kaptak az illetékes hivataloktól értesítést vagy válaszokat kérdéseikre, amik így szóltak:

  • Lesz-e karantén az érintett osztályok tanulóinak, és mikortól lesz járványügyi megfigyelés?
  • Ha a szülő nem tudja gyermekét kire bízni, fogadhatjuk-e?
  • Megvéd-e a maszk mindnyájunkat? Tegyük kötelezővé ezek viselését? Meddig viseljük ezeket, életünk végéig?
  • A felelős döntések megérkezéséig bízzunk a „nyáj immunitás” vagy az isteni gondviselés védelmet adó erejében?

A hétfői felhívásban azt is írták, hogy amint kapnak tájékoztatást vagy megkeresést, azonnal közzéteszik a honlapjukon.

Kapcsolódó cikkek