Az első napi tapasztalatok a miskolci útlezárásokról egy belsős szemével

Megosztás

Előre sejthettük, hogy nehéz lesz, a miskolci útlezárások az építkezések és felújítások miatt gyökeresen megváltoztatják a közlekedők és a környéken lakók életét. Hogy milyen tapasztalatokat gyűjthettünk erről az első “kemény” napot követően? Erről olvashatunk a cikkben, amit az egyik leginkább érintett képviselő osztott meg közösségi oldalán.

Cseléné Figula Edina írását változtatás nélkül közöljük.

Nagyon köszönöm, hogy ilyen sokan és ennyire aprólékosan megosztották velem a tapasztalatokat az útlezárással kapcsolatban. Az alábbi kéréseket küldtem el az imént:

Tisztelt Főosztályvezető Úr! Az Vörösmarty utca lezárása utáni első napon online kértem Martinkertváros és Szirma lakóit, hogy a tapasztalatokról tájékoztassanak. Azt kell mondanom többségében pozitív visszajelzést kaptunk, ami nagyban annak is betudható, hogy mindkét városrész lakói rendkívül fegyelmezetten és nagy nagy türelemmel fogadták a kellemetlen változást. Azért pár dolgot megosztottak így az első nap, amin esetleg, ha van lehetőség, változtatnunk kell, hogy még gördülékenyebben menjen a reggeli és a délutáni haladás.

– A nagyobb dugók a Soltész Nagy Kálmán utcán, és a Selyemréten alakulnak ki. Utóbbin inkább délután. Mit tehetünk, hogy itt is kevesebb legyen a dugóban eltöltött idő?
-Kérdezik, hogy az Andrássy Gy. Gépipari előtt a Vörösmarty felé balra kanyarodóknak a zöld jelzés nem lehetne hosszabb? Ez is csökkenthetné a torlódást.
– A József Attila úton a Fonoda után lehetne felfestésekkel vagy táblákkal segíteni, hogy melyik sáv, merre közlekedik?
– Martinkertvárosból a Tiszai felé a sorompónál nem lehet biztonsággal gyalogosan vagy kerékpárral közlekedni. Milyen megoldást tudunk erre ideiglenesen és gyorsan kitalálni, kivitelezni?
-Van arról bármilyen információnk, hogy a vonat meddig közlekedik a Tiszai és a Gömöri pályaudvar közt? A sorompó lezárása nagyban növeli a reggeli és délutáni dugót.
-Tud az önkormányzat egyeztetni az Autósiskolákkal, hogy a martinkertvárosi vizsgaútvonalat a csúcsidőszakban lehetőleg kerüljék el? (Reggel 6:30-8:00 és délután 15:30-17:30)
-Szirmán a Somlay Artur utcán megnőtt a forgalom. Ezen a hosszú egyenes útszakaszon egyébként sem tartják be a sebességhatárt, most pedig több az autó is. Kérem az önkormányzat illetékes osztályát, hogy jelezze a rendőrség felé és kérje meg a rendszeresebb sebesség mérést. Egy előző levelemben kértem, hogy vizsgáljuk meg az utca végén, újonnan épült házak előtti járda kiépítésének a lehetőségét. Várom az ezzel kapcsolatos választ is.
-A Pfaff Ferenc utcán a Tiszai felé haladva a magas gazt le kell vágni, hogy balra megfelelően belátható legyen az út. Kérem erről gondoskodni legyen szíves.
-Szirmáról a fonoda út felé haladva a fák és a bokrok nagyon belógnak az útra. Kérem erről szintén legyen szíves gondoskodni a balesetveszély elkerülése miatt.
-Miskolci út-Erkel Ferenc útkereszteződés (Kistokaj felé) A forgalmi tükör nem jól van beállítva. A balról érkezőket nem mutatja. Kérem ezt jelezni legyen szíves az illetékes osztály felé. Többen megosztották tapasztalataikat a busz közlekedésével kapcsolatban is.

Átlagosan azt lehet leszűrni, hogy akinek lehetősége van letenni az autót és a reggeli órákban busszal közlekedni, hamarabb ér el a céljához. De a hajnali járatok sajnos a csatlakozásokhoz (24, 21, illetve Avas)nem lettek jól igazítva. Ennek felülvizsgálatát legyen szíves megkérni az MVK-tól. Ha szükséges egyeztessünk ezekről egy találkozón.
Köszönettel és tisztelettel: Cseléné Figula Edina Önkormányzati képviselő

Kapcsolódó cikkek