Tovább terjedt a koronavírus a Felcsút focistái között

Megosztás

Újabb négy játékos kapta el a koronavírust a Puskás Akadémiánál. A felcsútiak között majdnem egy hónapja, augusztus 15-én derült ki, hogy több játékos is koronavírusos lett. Azt sem akkor, sem azóta nem árulták el, hogy hány játékos fertőződött meg – írta a 444.hu.

Mindenesetre az első két bajnoki meccsüket el is kellett halasztani, az Európa-liga pótselejtezőjében pedig fiatalokkal töltötték fel a keretet.

Most a négy új beteget sem a klub jelentette be, hanem a szombat esti, Fehérvár elleni (1-3) meccs utáni értékelésben árulta el a Nemzeti Sportnak Hornyák Zsolt vezetőedző, amikor a csapat összeállításának a nehézségeire panaszkodott. A járvány miatt kevés a játékosa, de a legutóbbi bajnoki kezdőcsapatából is kiestek még négyen (Auerbach Martin, Spandler Csaba, Szolnoki Roland és Radics Márton), miután a héten pozitív lett a tesztjük.

A klub annyira nem kommunikál semmit az egyesületnél terjedő járványról, hogy az újabb pozitítv tesztek tényét sem közölték hivatalosan. Pénteken például úgy jelent meg egy cikk a klub honlapján a COVID-19 ellen küzdő orvosi csapatról, hogy abban nem volt szó az újabb fertőzöttekről, de azt sem árulták el, hogy eddig összesen hányan estek át a betegségen („Mint ismeretes, első csapatunknál a közelmúltban több koronavírusos eset fordult elő.”).

Az első körben megfertőződött játékosok közül ugyanakkor többen már pályán voltak szombaton. Szintén Hornyák nevezte meg, hogy kikről van szó: a nyáron vett román válogatott csatár Baluta és a szintén nyáron érkező horvát Mance, illetve a régóta Felcsúton lévő Knezevic. Ők a kardiológusok ajánlására egyelőre csak 45 percet tölthetnek a pályán, ez négy hétig érvényes protokoll.

Heten tehát biztosan elkapták már a vírust Felcsúton, de ennél több olyan játékos van, aki nem lépett pályára az elmúlt egy hónapban. Ha a klub tájékoztatásában már nem reménykedhetünk, azt érdemes figyelni, hogy kiket cserélnek le és be 45 perc után a következő hetekben.

A járvány ugyanakkor elérte azt, amit addig nem mertek meglépni Felcsúton: a légiósok helyett fiatalok játszanak, eddig 2 győzelem és egy vereség a mérlegük a bajnokságban.

Kapcsolódó cikkek