Négyet kapott itthon a DVTK és vereséget szenvedett az eddig pont nélküli Honvédtól

Megosztás

A kétgólos Honvéd-vezetést még a félidő vége előtt kiegyenlítette a Diósgyőr, ám a második félidőben már csak kaptuk a találatokat.

A Budapest Honvéd idegenben 4–2-re legyőzte a DVTK-t, ezzel a labdarúgó NB I 2020–2021-es idényének 4. fordulójában megszerezte az első győzelmét a kiírásban. A miskolci csapat kettős emberhátrányban fejezte be a mérkőzést.

A második játékrész kezdetekor egyértelműen a DVTK volt lélektani előnyben: játékosait jól láthatóan feldobta, hogy nagyon mélyről jöttek vissza és nagy energiát mozgósítottak a vezetés megszerzéséért. Jól futballozott ekkor a Diósgyőr, a gólt azonban a Honvéd szerezte. Balogh Norbert indítása után Gazdag Dániel majdnem megállt, ugyanis azt hitte, lesen van, a játékvezető azonban tovább engedte a támadást, a remek formában lévő futballista pedig nem hibázott. Polgár Kristóf újabb komoly hibája után emberelőnybe került a Honvéd, ám nem dőlt el a három pont sorsa, ugyanis Ugrai Roland szabadrúgását Antal Botond bravúrral védte.

A házigazda ment előre becsülettel, de közben Gazdag Dániel megszerezhette volna a harmadik gólját, és bár ekkor hibázott, a hajrában gólpasszt adott Ugrai Rolandnak, lezárva ezzel a vitás kérdéseket. A Diósgyőr az első félidőben nagy előnyt adott riválisának, és bár onnan még visszajött, a Honvéd nem érdemtelenül nyerte meg a párharcot (2–4).

Ezzel a DVTK a hetedik helyre csúszott vissza a tabellán, négy pontunk van három mérkőzést követően.

Nemzetisport.hu

Kapcsolódó cikkek