Velünk a Város: „Demeter Ervin szavai erősek, de van bennük igazság”

Megosztás

„Titkos kamerák – szekus módszerek” címmel adott ki közleményt a frakció Demeter Ervin minapi beszédje kapcsán.

Mi is beszámoltunk Demeter Ervin minapi elképesztő beszédéről, ennek kapcsán adott ki közleményt a Velünk a Város frakció, amelyet változtatás nélkül teszünk közzé:

“Megdöbbenve hallottuk tegnap Demeter Ervin, a Borsod megyei Kormányhivatal leköszönő vezetőjének szavait. Demeter Ervin szavai, amelyben szekusokat emleget, erősek – a jelzőkkel együtt talán még túl erősek is, különösen egy nyilvános rendezvényen. Demeter Ervin ugyanis olyan szekusokat emleget egyik búcsúzó beszédében, akik mindenét elveszik – minden bizonnyal saját párttársaira, a helyi Fideszre bizonyos érdekköreire utalva.

Nem tudjuk, milyen emberi és szakmai viszonyok uralkodhatnak a helyi Fideszben, de nem irigyeljük Demeter Ervint, ha karrierje végén úgy érzi ilyen módszerek áldozata lett. Nem tudjuk, hogy a helyi Fideszben ki kivel van, sőt nem is érdekel minket, de megdöbbentő, hogy ilyen mondatok, ilyen nyílt utalások elhangozhatnak.

Nem irigyeljük Demeter Ervint, erősnek tartjuk a szavait, de ha őszinték akarunk lenni, van bennük, van mögöttük igazság.

Nézzünk egy konkrét esetet: Tudják, mi különbözteti meg a hazugságot a tévedéstől? Az, hogy aki kimondja, pontosan tudja, hogy amit állít, az nem igaz.

A Fidesz-KDNP-s Hollósy András pontosan tisztában volt a hazugságával, amikor a városháza közgyűlési termében megtalált, sötét időket idéző, titkos felvételkészítésre is alkalmas kameráról és mikrofonokról azt állította, hogy azok csak az ülések jegyzőkönyveinek készítőit segítették.

Pontosan tudta, hogy hazudik. A jegyzőkönyvek készítői ugyanis nem tudtak a fideszes városvezetés utasítására felszerelt kameráról, így az bizony a munkájukat sem segíthette.

A jegyzőkönyvkészítőknek fogalmuk sem volt róla. Éppúgy, ahogyan a képviselőknek sem, akiknek akár a magánbeszélgetéseit is rögzíthették az eszközökkel a tudtuk nélkül. A jegyzőkönyvek készítői csak azután szereztek tudomást a kameráról és a mikrofonokról, hogy kiderült a trükkötök, hogy kiderült, hogy az a kamera nem része a közvetítő rendszernek.

Hogy azt a kamerát ebből a külön fülkéből, itt megbújva lehetett vezérelni, és titokban kép- és hangfelvételeket is rögzíteni lehetett bárkiről a közgyűlési teremben. Fülkeforradalom? Inkább fülkeszégyen. A helyi Fidesz szégyene.

Kedves helyi Fidesz és kedves Hollósy András!

A képviselőket tudtukon kívül lehallgatni, hangfelvételeket készíteni róluk szekus tempó. És ugyanilyen szekus tempó állítani valamit, amiről pontosan tudod, hogy nem igaz!

Ez biztosan szekus módszer, ez biztosan szekus tempó. Szégyenteljes, méltatlan. Talán pont erre gondolt Demeter Ervin? Nem tudjuk. Talán arra, hogy távoznia kellett a Kormányhivatal éléről, hogy Alakszai Zoltánnak legyen jól fizető munkahelye? Nem tudjuk. Talán erre. Talán a kamerákra.

De még ha a szavai túl erősek is, sajnos van bennük igazság.”

Kapcsolódó cikkek