60 éves Alzheimer-kóros tanárnő tűnt el Miskolcon

Megosztás

Tíz kutyával keresik a mentőcsapatok, a hírre a fia is hazautazott Olaszországból.

Eltűnt egy 60 éves Alzheimer-kóros nő egy görömbölyi házból vasárnap este. A család és a barátok elkeseredetten keresik az asszonyt, akinek betegsége miatt rossz a tér- és időérzékelése. A kereséshez miskolci, debreceni és nyíregyházi kutyás mentőcsapatok is csatlakoztak.

Az asszony Százhalombattán él, az élettársát látogatta meg Miskolcon. A több mint 200 kilométerre lévő városból is utaztak Miskolcra önkéntesek a nő keresésére. A rendőrség mellett a miskolci, a debreceni és a nyíregyházi kutyás mentőcsapat is segít a kutatásban.

Görömböly környékét már átvizsgálták, de nem találták meg a nőt. Most 20 önkéntes és 10 kutya fésüli át a környéket. A nőt először nyomkövető kutyákkal keresték, de az állatok egy idő után már nem fogtak szagot, így most területkereső kutyák folytatják a keresést.

A 60 éves nő tanár volt Százhalombattán. Három éve Alzheimer-kórt diagnosztizáltak nála. Azóta egyre romlik a memóriája és a térérzékelése, ezért családja attól tart, hogy eltévedt, és nem talál haza.

A nő az élettársa házából tűnt el. Egy kisebb családi összejövetelen voltak, kiment a szobából és nem ment vissza. A család azonnal keresni kezdte, és a rendőröket is riasztották. Már húsz ismerős is érkezett a nő keresésére. Plakátokat ragasztottak ki a környező településeken az asszony fényképével.hirdetés

A keresésbe a nő fia még nem tudott bekapcsolódni, mert karanténban van. Olaszországban él, Pisából jött haza, amikor megtudta, hogy eltűnt az édesanyja. A második teszt eredményére vár, ezután csatlakozik a kutatáshoz.

Szeretlek Magyarország; Fotó: RTL Klub

Kapcsolódó cikkek