A körülményekhez képest remekeltek a miskolci strandok

Megosztás

Bár jóval kevesebb külföldi vendég érkezett, a nagyon erős augusztus szépen felhúzta a számokat. A karantént követő újranyitás után több miskolci fürdő is kiváló látogatottságot ért el, pedig még kötelező korlátozásokat is kénytelen volt betartani. A Barlangfürdő sem maradt le.

A Selyemréti Strandfürdő és a Miskolctapolcai Strandfürdő május 30-ával, míg a Miskolctapolca Barlangfürdő június 27-ével indult neki a nyári szezonnak. A két szezonális intézmény idén is a megszokott számokat produkálta.

Szigorú korlátozásokkal indíthatták el a strandokat az idén nyáron Miskolcon, ezen előírások betartása mindannyiunk közös érdekét és biztonságát szolgálta. A járványhelyzetre tekintettel kötelezővé tették a szájmaszk viselését a pénztáraknál és a kiszolgálóegységeknél, jegyvásárlás előtt mérték a vendégek testhőmérsékletét. A strandok területén fertőtlenítő pontokat alakítottak ki. Az egyidejűleg bent tartózkodók számát pedig az előírásoknak megfelelően korlátozták.

Kezdetben az emberek, ahogy máshol, úgy itt is még bizonytalanok voltak a járványhelyzet megszűnésével kapcsolatban, azonban nem telt sok időbe, hogy a vendégek elfelejtsék a COVID okozta riadalmakat. Szépen gyarapodott a látogatók száma hétről hétre. A júniusi kedvezőtlen időjárás miatt a két szezonális strand forgalma elmaradt az előző évihez képest. A jó idő beköszönte és az iskolák bezárása azt eredményezte, hogy a tavalyi hasonló időszakhoz közeli számokat tudtak produkálni mindhárom strandon. Az emberek bizonytalansága miatt a nyaralási szokások módosultak, így a Barlangfürdőben megnőtt a belföldi turisták aránya. Azonban ez sem tudta maradéktalanul pótolni a kieső külföldi vendégek számát. A szezon csúcspontja az augusztusi hónap volt.

– Összességében azt mondhatjuk, hogy a járványügyi helyzethez mérten szép számokkal zárjuk a szezont –írta kérdésünkre válaszolva a Miskolci Fürdők Kft. – Sajnos a kiadott, érvényben lévő kormányrendeletek az idei nyárra tervezett programjainkat felülírták, azokat nem tudtuk megtartani. Az őszi hónapokban azonban a szauna szerelmeseinek fogunk kedveskedni, tartunk majd különleges éjszakai szauna-ceremóniákat. Szeptember 12-én pedig megünnepeljük a mindenki által jól ismert és mára a Barlangfürdő szimbólumává vált betonkagyló 50. jubileumi születésnapját. Az eseményen rengeteg program és nyereményjáték várja az érdeklődőket.

Minap.hu

Kapcsolódó cikkek