Bezárnak az ügyészségek

Megosztás

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész a járványügyi helyzet romlására figyelemmel elrendelte, hogy a mai naptól a személyes félfogadás valamennyi ügyészségen határozatlan időre szünetel – közölte a Legfőbb Ügyészség.

Az ügyészségek az ügyfélszolgálati tevékenységet telefonon és elektronikus úton biztosítják. A rendelkezés az idézéseket nem érinti. Ha személyes megjelenésre vonatkozik az idézés, a megjelenés továbbra is kötelező.

Az új koronavírus okozta megbetegedések terjedésének akadályozása érdekében további biztonsági intézkedések bevezetése is megtörtént.

Mint írják, az ügyészségek közös használatú helyiségeiben, valamint ha egy ügyészségi helyiségben egyszerre többen tartózkodnak, az orrot és a szájat eltakaró maszk hordása kötelező. Bíróság, más hatóság előtti ügyészi megjelenés esetén, valamint a hivatali gépkocsik használata során sem mellőzhető a maszk.

A közlemény kitér arra is, hogy a kivételek esetén ügyelni kell a távolságtartásra és a kézfertőtlenítő rendszeres használatára. A kilincsek, és más hasonló, több személy által rendszeresen érintett felületek gyakori fertőtlenítése szintén a védekezést szolgálja.

– tették hozzá.

Related posts