Kitüntetést kapott Sárospatak ralis büszkesége

Megosztás

Államalapító Szent István ünnepén a Rákóczi-várban ünnepelték meg a magyar állam születésnapját augusztus 20-án a sárospatakiak.

“Örök igazság pedig, hogy alapzat nélkül nem lehet stabil házat építeni; nekünk, magyar embereknek pedig a múlt jelenti a talapzatot. Kevés nemzet büszkélkedhet ezer évet is meghaladó történelemmel, ez pedig olyan erős bástyát ad nekünk, amelyre mindig támaszkodhatunk” – fogalmazott Bánné dr. Gál Boglárka, a megyei önkormányzat elnöke. A kenyéráldást követően a város képviselő-testülete által adományozott díjakat Aros János polgármester adta át – közölte a sarospatak.hu.

Díjazottak

  • Pro Urbe Emlékérem: Szabó Dániel, borász. 
  • Comenius Emlékérem: Jancsó Erzsébet, az Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium tanára, Juhászné Nyusti Klára, a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola intézményvezető helyettese, valamint Kanyóné Preszoly Ibolya Aranka, a Sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusa.

Szabó Károly díj adományozható Sárospatak verseny-, diák és szabadidősportjában több éven keresztül aktívan résztvevő és kiemelkedő eredményt elérő személy vagy közösség részére. A kitüntetést ebben az évben Csomós Miklós vehette át. Mixi pályafutása 2013-ban kezdődött, ezt követően a legsikeresebb évük kétség kívül 2019. volt. Az EAST Motorsport Kft. versenyzőiként az Országos Rallye Bajnokság ORB 2WD, az RC4 kategória és a Peugeot 208 Rally Cup Hungary bajnokai lettek. Jelenleg az Országos Rally 1 Bajnokság abszolút bajnoki címéért szállnak harcba navigátorával, Nagy Attilával.

  • Közszolgálatért díj: Dr. Kathi Ágnes, gyermekorvos, Papp Imréné, a Gondozási Központ intézményvezetője
  • Sárospatak Ifjú Géniusza díj: Pribék Jonatán, a Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium 11. C. osztályának tanulója 
  • Junior Pro Urbe díj: Kovács Anita, a Vay Miklós Református Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthon végzős szakácstanulója. Magyar Péter, a Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium nyelvi előkészítőre épülő emelt óraszámú gimnáziumi képzésében az idén érettségizett diák.
  • Sárospatak Város Díszpolgára: dr. Hegedűs Csaba olimpikon.

Kapcsolódó cikkek