Majdnem megölte kollégáját a házilag készített buzogánnyal a testvérpár

Megosztás

Egy munkahelyi konfliktust torolt meg egy testvérpár a kollégáján.

Az ügyészség vádat emelt egy testvérpár ellen, akik egyik kollégájukat egy sérelemért majdnem megölték.

A vád szerint a fiatalabb gyanúsított a munka közben összeveszett a kollégájával, ezt elpanaszolta bátyjának, és kérte, hogy védje meg őt. Emiatt 2018 szeptemberének egyik reggelén az idősebb gyanúsított magához vett egy egykaros súlyzórudat, amelynek egyik végére három körmös anyát csavaroztak fel, így az buzogányszerű ütőeszközként szolgált, és a testvérpár úgy indult munkába, hogy előtte a munkatársukat megverik.

Az ügyészség közleménye szerint a testvérpár bevárta a szintén munkába induló férfit a lakóhelye közelében, majd odaléptek hozzá, és az idősebbik trágár szavak mellett arcon ütötte ököllel. Ezután a “buzogánnyal” több alkalommal fején, testén és lábszárán is megütötte. A fiatalabb férfi kezdetben bátorította a testvérét, majd amikor látta, hogy testvére kezd túllőni a célon már kérlelte, hogy hagyja abba a verést.

A férfi addig ütötte a kollégáját, amíg az már nem tudott felkelni, majd egy útszéli árokban a sorsára hagyták. A férfi a felsőtestén és a karjain könnyű sérüléseket szenvedett, fején, illetve arcán azonban több csontja is eltörött, ezért az ügyészség szerint közvetett életveszélyes állapot alakult ki nála.

Az ügyben az idősebb testvér ellen emberölés bűntettének kísérlete, míg a fiatalabbal szemben bűnsegédként elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Pest Megyei Főügyészség.

hvg.hu

Kapcsolódó cikkek