Ismerjük meg az egyetlen országgyűlési képviselőnket, aki nem kért benzinkártyát

Megosztás

Az ellenzéki képviselő hölgy, Bakos Bernadett az egyetlen a Parlamentben, aki nem használja ki a benzinkártyát. Sőt, vasúti bérlete valószínűleg a klímára is kevésbé van rossz hatással, mint Rogán és Szijjártó helikopterezése, vagy az Orbán család, illetve Novák Katalin honvédségi repülőgépen való repkedése.

Az LMP-s képviselő alá is támasztotta érvekkel, miért választja a közösségi közlekedést.

🤩 Elkészült a MÁV-Start Klub kártyám.

✋ Benzinkártyát továbbra sem kérek.

Mivel nem közlekedek autóval, egyértelmű volt, hogy nem fogok benzinkártyát igényelni. Számomra sokkal kényelmesebb vonattal járni az országot, és busszal, metróval, villamossal közlekedni a városban.

Autóba nagyon ritkán ülök, csak ha olyan helyre megyek, ahol egyszerűen nincs más megoldás, saját autóm egyébként sincs. “Vasutas gyerekként” pedig számomra megvan a romantikája a vonatozásnak.

Azonban nagyon fontos lenne, hogy minél többen gondolják így, hiszen a közösségi közlekedés környezetbarát, energia, költség és területigénye fajlagosan kisebb, ezért hatékonyabb megoldás.

Ehhez pedig szükség van az alábbiakra:

👉 A klímabérlet bevezetésére, amivel sokkal olcsóbban és egyszerűbben lehetne közlekedni. A klímabérlettel havi 5000 Ft-ért az egész országban minden tömegközlekedési eszközt lehetne használni.

👉 Fejlesztésekre, hiszen vannak olyan területek, ahol ma még nem jelent versenyképes alternatívát a közösségi közlekedés az autózáshoz képest. Gyors, megbízható, kényelmes tömegközlekedésre van szükség.

👉 Közlekedési szemléletformálásra, mivel sokaknak vannak indokolatlan előítéletei a közösségi közlekedéssel kapcsolatban. Ezeket pedig gyakran anekdotákra vagy több évtizede elmúlt tapasztalatokra alapozzák.”

Frissítés: Mégsem csak Bakos Bernadett az egyetlen, aki nem vette fel a benzinkártyáját, azóta kiderült, Kanász-Nagy Máté is ugyanígy tett.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek