Zokon vette, hogy apja megölelte a feleségét, ezért lábon rúgta a nőt

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 35 éves férfi ellen súlyos testi sértés bűntette miatt. A férfi a szüleinél családi rendezvényen vett részt, alkoholt fogyasztott, és amikor meglátta, hogy az apja megöleli a feleségét, vitát kezdeményezett, majd nagy erővel a jobb lábszárán megrúgta hitvesét.

A vádirat szerint a vádlott 2020. november elején, az éjszakai órákban egy borsodi kistelepülésen tartózkodott szülei házában feleségével együtt, egy családi rendezvényen.

Az összejövetel során ő is bőségesen fogyasztott alkoholt, amitől ittas állapotba került. A társalgás és szórakozás közben a férfi apja megölelte a menyét, ami viszont a vádlottnak nem tetszett, de nem az apját vonta felelősségre, hanem trágár szavakkal szitkozódva, a feleségével kezdett vitatkozni.

Majd zokon vette, hogy visszaszólt neki, ezért egy hirtelen mozdulattal, nagy erővel a jobb lábszárán megrúgta a feleségét. A sértett a földre esett és a bántalmazás következtében mindkét lábszárcsontjának elmozdulásával járó darabos töréses 8 napon túli gyógytartamú sérülést szenvedett el.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben közérdekű munka büntetést és pénzbüntetést indítványozott.

Kapcsolódó cikkek