Ha majd a kínai bajnokságot nyeri meg a Fradi!

Megosztás


Ünnepel az egész város, bajnok lett a Ferencváros! – írta Kubatov Gábor, a Fradi nagyon nagy valakije, nekünk leginkább az összetarhált titkos listák névadójaként ismert figura.

A megállapítás már ott sántít, hogy az egész város ünnepel, holott szerintem eszük ágában sincs például a budapesti Újpest-, Honvéd-, vagy MTK-drukkereknek lelkendezni.

Ne beszéljünk most az egyesületek gigantikus pénznyeléséről, az TAO-támogatások vándorlásáról, a játékosok sokmilliós havi fizetéseiről, a légiósok végelláthatatlan seregeiről, vagy a nagyon furcsán alakuló, már-már bundának tűnő szezonvégi eredményekről, és felejtsük el, hogy a hazai bajnokság második legjobb csapata a felcsúti Mészáros és Mészáros alakulata lett…

Savanyú a szőlő a Diósgyőrnek, meg a szurkolóinak, mondhatnák erre a zöld-fehérek fanatikusai, és persze, el kell ismerni itt Borsodban, hogy nem esik jól, amikor egy 111 esztendős alakulat az oligarchák közötti nagy adok-veszekben kihullik az első osztályból. Ráadásul a Mezőkövesd SE – amely ugyebár a híres-nevezetes Tállai Andráshoz köthető – könnyedén bent maradt a Mennyei Bajnokságban.

Szóval ezekről ne essen szó, helyette lépjünk tovább inkább egy még nagyobb megállapításra, miszerint a hazai sikerek mellett a nemzetközi porondon is helytállt a Fradi. 


“Huszonöt év után ismét ott voltunk a Bajnokok Ligájában. Visszakerültünk Európa térképére, ahova tartozunk” – írta.


Nekem fura, hogy a Fidesz egyik főembere ennyire ácsingózik Európa térképére felkerülni, miközben Imádott Főnöke ferde szemmel folyton Kínára bandzsít. 

Majd ha a kínai bajnokságban kell helytállni, és ha majd ott lesz bajnok a Fradi, na akkor az lesz a valami!
De addig is próbálja meggyőzni a futballőrült politikusokat, hogy koncentráljunk inkább Európára…

Nagyon sokan gondoljuk úgy, hogy így a Fradinak is jobb lesz!

Fotó: Kubatov Gábor Facebook

Kapcsolódó cikkek