Újabb információk derültek ki a kínai vakcinát szállító magyar cégről

Megosztás

A kormány csütörtökön tette közzé a kínai és orosz vakcinabeszerzések szerződéseit, így derült ki, hogy a kínai vakcinát a Nemzeti Népegészségügyi Központ egy magyar közvetítő cégen keresztül vette meg a kínaiaktól – írja a magyarnarancs.hu. A vakcinák ára összesen 150 millió, adagonként 30 euró.

A közvetítő cég a Danubia Pharma Kft., melyet az újonnan alapított Syntonite Med Zrt. vett meg.

A Syntonite részvényeit 50-50 százalékban két magyar magánszemély, Gergely Csaba Mátyás és Tuza Máté birtokolja. Tuza Máté a Syntonite, illetve a Danubia Pharma ügyvezetője is – írja a mfor.hu cégbírósági dokumentumokra hivatkozva.

A Syntonite novemberi megalapításakor a bírósági illetéket Vámosi-Nagy Zsolt ügyvéd fizette meg.

A Válasz Online írta meg korábban, hogy Vámosi-Nagy Zsolt a tavalyi lélegeztetőgép-beszerzések körül is feltűnt. Veréb Balázzsal alapított cégen keresztül akkor szereztek tulajdonrészt egy Fourcardinal Tanácsadó Kft. nevű vállalkozásban, amikor az 17 milliárdos szerződést kötött a külügyminisztériummal lélegeztetőgépek beszerzésére.

A Válasz Online Rahói Zsuzsannával, a miniszterelnök külügyi tanácsadójával és Szabó László volt washingtoni nagykövettel, a Mediaworks elnök-vezérigazgatójával is összekötötte a Fourcardinal Kft.-t ügyvezetőin keresztül.

Kapcsolódó cikkek