Választások Miskolcon: ők a 18. kerület jelöltjei

18-evk-miskolc

Megosztás

Vasárnap választunk, ezért a Borsod24 cikksorozatban mutatja be az egyes önkormányzati választókerületek képviselőjelöltjeit. A 18-as választókerületben nyolc jelöltnek sikerült összegyűjtenie a szükséges ajánlásokat így ők mérkőzhetnek meg a Diósgyőr egy részét, Alsó- és Felsőhámort, Majláthot, Lillafüredet és Ómassát magában foglaló körzet képviseletéért. (Ketten, a Munkáspárt és az MKKP jelöltjei nem szerezték meg a szükséges számú ajánlást.)

Az Összefogás Miskolcért (DK – MSZP – Párbeszéd – LMP) Gulyás Judit Edit intézményvezető óvónőt és édesanyát indítja, aki Diósgyőrben született, itt is él és dolgozik. Valamint itt sportolt valamikor, a DVTK versenytornászaként. A klubhoz a mai napig kötődik, a Bozsik-program keretében óvodás korú focistákat képez. Elmondása szerint sok diósgyőri családot segített szakértelmével eddig is, most pedig az önkormányzatban is képviselné az itt élőket. Az elmúlt időszakban környékbeli fejlesztéseit dicséri, de több pihenőparkot, padot, parkolót, járdát és kutyafuttatót szeretne, valamint a Csanyik-völgy rehabilitációját is hiányolja.

Bodor Márkot a Fidesz-KDNP és a Pont Mi Egyesület indította el ebben a városrészben. A Miskolci Egyetemen végzett politológiát, jogi tanulmányokat folytat, egy gyermek édesapja, a 2019-es választáson vereséget szenvedő, majd később vármegyei főispánná kinevezett Alakszai Zoltán személyi titkára. Korábban az önkormányzat rendészeti bizottságának tagja volt.

Kovács Imre István, a Függetlenek SZIVE, a Jobbik és a Momentum közös képviselőjelöltje Miskolcon született, itt tanult, szerzett diplomát és alapított családot, két felnőtt gyereke és három unokája van. Ismeri a választókerületében élők problémáit, és mint a városüzemeltetésben dolgozó vezető, ezekre megoldást is próbál találni. Munkatársaival megvalósították a Miskolci Állatkert térkövezését, rendbe hozták a Szimbiózis Alapítvány telephelyéhez vezető utat, felújították a vasgyári temető ravatalozójának tetőszerkezetét és új ravatalozót építettek a perecesi temetőben.

A 18-as választókerület Diósgyőr, Alsó- és Felső-Majláth, Alsó- és Felsőhámor, Lillafüred valamint Ómassa területét fedi le

A Mi Hazánk itteni jelöltje, a miskolci születésű Imre Gábor informatikusként végzett egy miskolci szakközépiskolában, jelenleg a kereskedelemben dolgozik. A választókerület legfontosabb ügyének a közbiztonság javítását jelölte meg. Fokozott rendőri és polgárőri jelenlétet szeretne, egyúttal a parkolókat is bővítené, miközben a zöldítést, a járdák javítását sem feledné, és egy biztonságos, Lillafüredre vezető kerékpárút építését is szorgalmazza. Miskolc jövőjéhez turisztikai fejlesztéseket vizionál. Imre Gábor 2019-ben is elindult az önkormányzati választáson, a 19-es választókerületben 18% körüli eredménnyel a harmadik lett.

Az miskolci születésű egykori olimpiai válogatott súlyemelő Lerch Zsolt a Nép Pártján jelöltje a 18-as választókerületben. Kiáll a körzet turisztikai vonzerejének javítása mellett, ami a város egészének életminőségét javíthatja. Az itt élők számára az utak állapotjavítását és a tömegközlekedés lakosságbarát átszervezését szeretné elérni, és a közösségi élet fellendítését is célul tűzte ki. A közterületek karbantartását és a panelprogram újraindítását is propagálja, hogy a diósgyőri és majláthi polgárok életszínvonala javuljon.

Révész Péter a 18-as választókerület független képviselőjelöltje, itt lakik tizenhat éve. Nem pártpolitikus, tíz éve a városi közgyűlés tagja. Az elmúlt öt évben a Népkert és környéke volt a körzete, számos beruházás megvalósításán dolgozott, ilyen a népkerti futópálya, a fitnesz- és kondi park. Városi alapok felhasználásával modernizálták és cserélték le a népkerti köztéri bútorokat, ivókutakat helyeztek el. A Vörösmarty városrészben az ott élők kérésére 30 autónak alkalmas parkolót kialakításán dolgozott, megújultak a játszóterek is. Az akadálymentesítésre és a járdák felújítására is jutott energiája, hasonló dinamikával folytatná a munkát a 18-as választókerületben is.

Hornyik Dávid független jelöltként indult el itt a 2024-es önkormányzati választáson. A tősgyökeres diósgyőri gyógynövény- és papír-írószer bolt tulajdonos, az üzletvezetés mellett méhészettel foglalkozik. Jelenleg Hegyalján él feleségével és két gyermekével. Javítaná a közbiztonságot, több szemetest, valamint pihenő- és sportlehetőségeket képzel el a körzetben, és a zöldterületek karbantartását is fontosnak tartja. Külön hangsúlyt fektetne a közösségépítésre, rendezné a Tündérkert, valamint a diósgyőri vár és strand sorsát.

Dohány András független képviselőként indul a 18-asban, de emellett a Hahó Miskolc Egyesület színeiben a polgármesteri címet is megcélozta. A 43 éves, háromgyermekes, miskolci születésű, Diósgyőrben élő diplomás műszaki menedzser családi vállalkozásukban építőipari kivitelezéssel foglalkozik több mint három évtizede. A munkája révén a társadalom minden rétegével kapcsolatban van, valós rálátása van az emberek problémáira. Javítana az itt élők lakókörülményein, és szomorú amiatt, hogy Miskolc eddig az elszalasztott lehetőségek városa volt. Egy olyan várost szeretne, ahol nem a párthűség és rokoni kapcsolatok alapján osztogatják a pozíciókat és beruházásokat, hanem a szakmai tudás szerint.

Ha kíváncsi Miskolc többi választókerületének képviselőjelöltjeire is, itt találja meg őket.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek