Kétségbeesetten keresi szíve hölgyét Csabi

Vajon célba talált Csabi üzenete?

Megosztás

A netes társkeresők világában százéves újsághirdetéseket idéz Csabi, aki egy miskolci lámpaoszlopra ragasztotta, nyomtatott üzenetét. A romantikus úriember csak egyszer látta meg szíve hölgyét, aki azonnal megdobogtatta a szívét, ám sajnos nem tudott vele szóba elegyedni.

„Tudom, hogy Miskolc nem Hollywood, de… Kérlek, csörgess meg!” Ezzel zárta sorait Csabi köztérre tett felhívásában, ami megjelent a Miskolc MOST! csoportba is. A legtöbb férfi bizonyára járt már Csabival egy cipőben és eljátszott a gondolattal, mi lett volna akkor, ha uralni tudja a pillanatot és megszólítja a neki tetsző, de ismeretlen hölgyet.

Mint kiderült, Csabi a Tescóba menet pillantotta meg a „pazar kinézetű”, bézs nadrágos lányt, aki aztán negyedmagával felszállt a „3a” jelű buszra, de előtte egy pillanatra még találkozott a tekintetük.

Csabi lovag talán nem is tudja, milyen régi hagyományt követ, habár a stílusa „némiképp megkopott” elődeihez képest. A következő hirdetés például a Pesti Naplóban jelent meg 1912-ben

József-körútról, kisért szépségtől  „Zátony” jeligére kér levelet e lap kiadóhivatalába bámulója, ki Józsefkörúti lépcsőházban réveteg megilletődéssel köszöntötte a pitymalló tavasz fenséges istenasszonyát. Bocsásson meg szépséged, ha követésem terhére volt, de én szivriadt önfeledtséggel, észveszejtve rohantam a mesevilág tündérének imbolyogva tovasuhanó lenge bokái után. Kézcsókkal.”

Miskolci tekintetek találkozása Hollywoodi módra

A jelenség nemzetközi jellegére utal egy régi New-yorki eset is. „“Úriember szívesen levelezne azzal a fiatal hölggyel, aki világos ruhát és hatalmas fekete kalapot viselt múlt vasárnap este a Broadwayen és egy rágózó hölgy mellett ült.”

Habár nem tudni a kiszemelt hölgyemény végül felhívta-e Csabit, de hirdetése valószínűleg nem maradt eredménytelen, mert utólag a nyomtatott szöveg alatt tollal írva kéri, csak az illető lány keresse telefonon

A Facebook-csoportban a spontán hirdetés többnyire pozitív, támogató, lelkes kommenteket kapott és csak kevesen írták azt, hogy ez a vonat már elment. Reménykedjünk benne, hogy nem így van és egy valódi „love story” bontakozik ki a miskolci tavasz beköszöntével.

Fotók: Miskolc Holding weboldala és Miskolc MOST Facebook-csoport.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek