Új kiállítás nyílik a Görömbölyi Művelődési Házban

Megosztás

A Miskolc-Görömbölyről származó Molcsányi Jenő tájképfestő alkotásaik tekinthetjük meg január végéig. Megnyitó hétfő délután.

Új sorozat indul a Görömbölyi Művelődési Házban: a Művészeti Galériában évente 5-6 alkalommal olyan alkotók mutatkoznak be, akik itt élnek, vagy ma is szorosan kötődnek a városrészhez.

A most nyíló kiállítás Molcsányi Jenő tájképfestő alkotásait mutatja be.

Molcsányi Jenő 1958-ban született Miskolc-Görömbölyön – derül ki a szervezők közleményéből. Gyermekkora meghatározó élményeként tartja számon szülőföldje különleges hangulatát, sokszínűségét, a hagyományos háztáji gazdálkodás mindennapi programját, kiapadhatatlan élményforrását. A környezetben való élés: a dimbes-dombos táj szépsége, az évszakok változásai, az állatok közelsége, kézhez simulása, az életre való rácsodálkozás forrásai a mai napig.

Ezernyi emléke tárházából hívja elő alkotásai témáit, versben és tájfestészetének eszközeivel önti formába a megélt élményeket. A mesterségbeli tudást Szanyi Péter szobrászművész növendékeként, majd folyamatos önképzéssel szerezte meg, az ihletett órákat a műszaki pályán eltöltött munkaidő befejeztével, a hernádnémeti otthon falai között, családja körében éli meg.

A kiállítás megnyitójára ma, azaz december 11-én hétfőn, 16 órától kerül sor a Görömbölyi Művelődési Házban. A kiállítás január 26-ig lesz megtekinthető.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek