Nagy verést kapott a DVTK Pakson

Megosztás

Négyet kapott a Diósgyőr és csak egyet tudott rúgni – a kizárólag magyar játékosokból álló alakulat győzelmével a tabella élére lépett. A miskolciak helyzetét alapvetően meghatározta kapusuk sérülése, de ettől függetlenül is gyenge teljesítményt nyújtottak Szergej Kuznyecov tanítványai.

A találkozó elején Artem Odyntsovot fejen rúgták, ami minden bizonnyal szerepet játszott az első két gólban, majd le is cserélték a kapust. A folytatásban a hazaiak megszerezték harmadik góljukat is. A szünet után a DVTK Rudi Požeg Vancaš büntetőjével szépített, és továbbra is ment előre, ám a hajrában visszaállt a háromgólos különbség.

Paks, 800 néző. Játékvezető: PINTÉR Csaba (SZALAI Dániel, RÓZSA Dávid).


PFC: SZAPPANOS Péter – Kovács Krisztián, SZÉLPÁL Norbert, KINYIK Ákos, SZABÓ János, OSVÁTH Attila – PAPP Kristóf, MEZEI Szabolcs, WINDECKER József – HAHN János, KÖNYVES Norbert. Vezetőedző: BOGNÁR György.
DVTK: Artem ODYNTSOV – SZATMÁRI Csaba, Bozhidar CHORBADZHIYSKI, Alexander VALLEJO, Bitok STEPHEN – Francisco FEUILLASSIER, HOLDAMPF Gergő, Rudi POŽEG VANCAŠ – LUKÁCS Dániel, Bright EDOMWONYI, Elton ACOLATSE. Vezetőedző: KUZNYECOV Szergej. 

Csere: Artem ODYNTSOV helyett Karlo SENTIĆ a 23., LUKÁCS Dániel helyett PERNAMBUCO és Francisco FEUILLASSIER helyett BOKROS Szilárd a 46., WINDECKER József helyett HORVÁTH Kevin az 51., HOLDAMPF Gergő helyett BÉNYEI Ágoston és KÖNYVES Norbert helyett HARASZTI Zsolt a 70., Elton ACOLATSE helyett Argyris KAMPETSIS a 75., HAHN János helyett PESTI Zoltán és SZAPPANOS Péter helyett SIMON Barnabás a 84. percben.


Sárga lap: SZATMÁRI Csaba a 45+2., Alexander VALLEJO az 57., SZÉLPÁL Norbert a 73. percben.


Gólszerző: KÖNYVES Norbert (1-0) a 10., MEZEI Szabolcs (2-0) a 21., SZABÓ János (3-0) a 26., Rudi POŽEG VANCAŠ (3-1), 11-esből) az 52., HAHN János (4-1) a 80. percben.

Kulcspillanatok

10. perc: Hazai oldalszabadrúgás balról, Mezei beadását Odyntsov oldalra ütötte, de pont Könyves Norbert lábára, aki egyből a kapuba passzolt, 1-0

21. perc: Mezei Szabolcs egyből elvállalta az elé kerülő labdát, és 20 méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt, 2-0 

26. perc: Hazai szöglet balról, Mezei beadása után Sentić nagy bravúrral védte az első kísérletet, ám a labda Szabó János elé pattant, aki az üres kapuba lőtt, 3-0

53. perc: Edomwonyi beadásába kézzel ért bele a védő, Szélpál. 11-es a DVTK javára! Rudi Požeg Vancaš állt a labda mögé, és a jobbra dőlő kapus mellett a kapu bal oldalába helyezett, 3-1

80. perc: Hahn János kapott jó labdát a 16-oson belül, majd visszavette a labdát, és jobbról a kapu hosszú oldalába lőtt, 4-1

Kapcsolódó cikkek