Néhány percre az eszméletét is elveszítette az ütközéstől a Tiszaújváros labdarúgója

Megosztás

A DVTK-nevelésű Lőrincz Patrik a Hatvan elleni, vereséggel záruló meccsen sérült meg, egy darab letört a koponyacsontjából.

Komoly sérülés történt a labdarúgó NB III Észak-keleti csoportjában vasárnap lejátszott, 3-1-es hazai sikerrel végződött FC Hatvan – Termálfürdő FC Tiszaújváros mérkőzésen. Mint a Boon.hu portál írja, a meccs 31. percében, hazai beadás után, a tiszaújvárosi kapu előtt a vendégek csapatkapitánya, Lőrincz Patrik egy ütközést követően a földre esett, és szméletét vesztve ott is maradt. A labdarúgó sérülése miatt összesen 21 percen állt a játék, ami csak Lőrincz kórházba szállítása után folytatódott. a 25 éves, DVTK nevelésű labdarúgót, aki két alkalommal az NB I-ben is pályára lépett a piros-fehéreknél (2017 tavaszán, amikor éppen mostani csapatának szakvezetője, Vitelki Zoltán volt a DVTK vezetőedzője).

“Egy szabadrúgás után nagy tumultus volt a kapunk előtt, a kispadról nem is láttuk, hogy kivel ütközött Lőrincz Patrik, talán a kapusunk felhúzott térde találkozhatott a védő fejével – idézte fel a történteket a lapnak Fodor Péter, a Termálfürdő FC Tiszaújváros technikai vezetője. – Az látszott, hogy nagy ütést kapott, mert mozdulatlanul, eszméletét vesztve lent maradt a földön. A masszőrünk, Koczka Ferenc, és az ellenfél csapatának masszőre, Pesti Tamás azonnal hozzálátott, hogy javítson az állapotán, utóbbi a mentőkkel volt telefonos kapcsolatban, és kiérkezésükig az ő utasításaikat követtük. Nyomókötést kapott, stabil oldalfekvésbe helyeztük, a szorító dolgokat, cipőt és még a csapatkapitányi karszalagot is levettük róla.”

“Nagyon hosszúnak tűnt az a 3-4 perc, amíg visszanyerte az eszméletét Patrik, de amikor megmondta a nevét, megkönnyebbültünk, akik ott serénykedtünk körülötte. Igaz, csak fokozatosan javult az állapota, mert azt az elején még nem tudta megmondani, hogy hol van.”

A technikai vezető elmondta: a DVTK-nevelésű 25 éves játékost előbb a hatvani kórházba szállították, aztán még vasárnap este átvitték Miskolcra. A koponyafelvételen az látszik, hogy leszakadt egy darab a koponyacsontjából, és mivel a halántékánál, a szemöldöknél érte az ütközés, Lőrinczet még egy szemésznek is meg kell vizsgálnia. Fodor hozzátette: azt valószínűsítik, hogy ősszel már aligha térhet vissza a pályára a labdarúgó.

Forrás: boon.hu; Fotó: Tiszaújváros FC

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek