Szexre és kábítószerfogyasztásra kényszerítette a lányt a miskolci lakásában

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a sértettet kábítószer fogyasztására és szexuális cselekmény végzésére kényszeríthette miskolci lakásában.

A megalapozott gyanú szerint a terhelt és a sértett között néhány hónapon keresztül szerelmi kapcsolat volt, azonban ennek megszakadása után is jóban maradtak. 2023. szeptember 15-én találkoztak újra Miskolc belvárosában, ahonnan a gyanúsított lakásába mentek, majd a hétvége többi részét is együtt töltötték.

2023. szeptember 17-én – eddig ismeretlen okból – a férfi magatartása megváltozott, ingatlana ajtaját kulcsra zárta, a kulcsot a zsebébe tette, majd a sértettet – torkához egy kést tartva – kábítószer fogyasztására, valamint szexuális kapcsolatra kényszerítette. Másnap a lány többszöri kérésére kinyitotta az ajtót, így a sértett távozott a helyszínről.

A terhelt cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet szexuális erőszak, valamint személyi szabadság megsértése bűntettének megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a férfi terhére rótt bűncselekmények miatt kiszabható büntetés tartama miatt – melynek felső határa a gyanúsított esetében tizenhét év szabadságvesztés – fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, melyet személyi körülményei nem ellensúlyoznak. Tartani kell attól, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné a sértett tanú befolyásolásával, megfélemlítésével, illetve alappal lehet következtetést levonni a bűnismétlés lehetőségére is. Mindezekre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását. A végzés nem végleges.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek