Lézerrel vakította el a borsodi férfi a felette gyakorlatozó vadászgépek pilótáit

Megosztás

Jól esett neki azzal szórakozni részegen, hogy nagy teljesítményű lézerével célba vegye az ingatlana környékén gyakorlatozó vadászgépek pilótáit, ezzel nettó életveszélybe sodorva mindhármukat. Nem volt jó ötlet, börtönbüntetésre ítélték.

Igaz, próbaidőre felfüggesztették annak letöltését. Vélhetően soha többet nem tesz ilyet, elsőre sem volt jó ötlet.

A Tiszaújvárosi Járásbíróság csütörtökön ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki 2021 áprilisában különböző napokon, sötétedés után három vadászgép pilótafülkéjébe világított be lézerrel.

Ebben az időszakban három vadászrepülőgép tartott kiképzési repülési gyakorlatot egy borsodi kistelepülés közigazgatási területe feletti légtérben. A férfi ingatlanának udvaráról a nála lévő zöld lézerfényt kibocsátó eszközzel alkalmanként legkevesebb 30 percig bevilágított a pilótafülkékbe, amivel a gépet vezetőknek pillanatnyi látásvesztést, szemkáprázást okozott. Egyik alkalommal a lézerfény zavaró hatása olyan mértékű volt, hogy a pilótának ki kellett kapcsolnia a repülőgép kötelezően használandó navigációs fényeit, hogy a férfi a gépet szem elől tévessze.

A bíróság megállapította, hogy a férfi magatartásával a három pilóta életét, testi épségét veszélyeztette. A közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésében találták bűnösnek és 1 év 6 hónap, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. Enyhítő körülményként értékelte a terhelt büntetlen előéletét, míg súlyosító körülményként vette figyelembe az önhibából eredő ittasságát, valamint azt, hogy közvetve a környéken élők életét is komoly veszélynek tette ki. Az ítélet nem jogerős. (Forrás: Bíróság.hu)

Kapcsolódó cikkek