Megyénkben kevesebben sérültek meg az idén közlekedési balesetekben

Megosztás

A KSH adatai alapján országosan csökkent a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek száma, megyénkben azonban az átlagnál is nagyobb mértékben csökkent az esetek száma. Vannak azonban kivételek is, Budapesten idén 10 százalékkal nőtt a sérültek száma, Baranya megyében pedig brutális mértékben, 40 százalékkal emelkedett a személyi sérülések száma.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye adatait részletesen megnézve, azt láthatjuk, hogy 2022. első három hónapjában összesen 182 személy sérült meg balesetben, idén ugyan ebben az időszakban csak 152, ez közel 17 százalékos csökkenést jelent. A halálos áldozatok száma azonban sajnos nőtt ebben az időszakban, a tavalyi 4 helyett, idén 5-en vesztették életüket közlekedési balesetben.

Fontos kiemelni, hogy az adatok alapján jelentősen csökkent az ittas állapotban előidézett, személyi sérüléses balesetek száma is. A tavalyi év első negyedévében összesen 19 ilyen eset volt, idén azonban csak 11, ami 40 százalék feletti csökkenést jelent. A legnagyobb mértékű csökkenés Nógrád megyében volt, ott 80 százalékkal csökkent ezen balesetek száma. Országosan is jelentős csökkenés tapasztalható, közel 25 százalékos csökkenést tapasztalhatunk.

Egy korábbi cikkünkben arról is beszámoltunk, hogy megyénkben csökkent a legnagyobb mértékben a közlekedési balesetek száma, ezt az írásunkat ide kattintva olvashatja.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek