Kért egy húszast, majd el akarta venni az idős férfi értékeit

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a fiatalkorú gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a rendelkezésre álló adatok szerint 2023. augusztus 9-én az esti órákban odalépett a Mezőkövesden gyalogosan, bottal közlekedő idős férfihez és kért tőle „egy húszast”.

A férfi – válaszra sem méltatva a követelést – tovább haladt, mire a terhelt a sértett mellényzsebéhez nyúlt, ahol mobiltelefonját és készpénzét tartotta, azonban azokat elvenni nem tudta, mert a férfi botját felemelve elhárította a cselekményt. 

A fiatalkorú ezt követően többször próbálkozott, meg is lökte az idős férfit, hogy könnyebben hozzáférjen annak értékeihez, de védekezésének köszönhetően nem járt sikerrel. Mikor a fiatal észlelte, hogy kerékpárosok közlekednek feléjük, elszaladt a helyszínről.

A terhelt cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet rablás bűntette kísérletének megállapítására. A bíróság – a bűncselekmény különös tárgyi súlyának megállapítása mellett – a szökés, elrejtőzés veszélye és a bűnismétlés reális esélye miatt egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását, amelyet javítóintézetben kell végrehajtani. A végzés nem végleges.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek