Fertőtlenítővel és késsel támadt nevelőjére a 13 éves borsodi lány

Megosztás

Egy hónapra el is rendelték a tettes letartóztatását, amelyet javítóintézetben kell letöltenie.

A bíróság elrendelte annak a tizenhárom éves lánynak a letartóztatását, aki a rendelkezésre álló adatok szerint 2023 júniusában az uzsonnája miatti elégedetlensége miatt intézeti nevelőjét szidalmazni kezdte, majd a felajánlott ételt nem elfogadva őrjöngött és fertőtlenítővel öntötte le a nőt – írja közleményében a Miskolci Törvényszék.

Néhány nappal később a gyanúsított előzetes szóváltást követően egy vajazó késsel támadt a sértettre, akit életveszélyesen megfenyegetett és ököllel mellkason ütött. A terhelt egy hónappal később a nevelők szakmai értekezletére kiskorú társával együtt berontott és egy porral oltó készülék tartalmának szétfújásával akadályozta a munkavégzést.

A lány cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének megállapítására.

A bíróság a szökés, elrejtőzés veszélye, a bizonyítás akadályozásának reális lehetősége és a bűnismétlés valószínűsége miatt 2023. szeptember 11. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását, amelyet javítóintézetben kell végrehajtani. A végzés végleges.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek