Leszavazták az ózdiak az újrahasznált gumiabroncsból készült kentaurszobrot

Megosztás

Janiczak Dávid polgármester a Facebook-oldalán írt ki szavazást a szobor elhelyezéséről, a voksok bő kétharmada a nem opcióra érkezett.

Janiczak Dávid, Ózd polgármestere a minap a Facebookon posztolt arról, hogy ‘a Zöld Völgy Nkft. jóvoltából lehetőségünk nyílik egy szobrot elhelyeznünk az „MTH-s körforgalomban”. A szobor újrahasznált gumiabroncsokból készült egy művész által, mely dekorációs hasznán kívül felhívja a figyelmet a hulladékgazdálkodás, az újrahasznosítás és jelen esetben az újrahasználat lehetőségeire is.”

“Szeretem városunk sokszínűségét, körforgalmaink díszeit, virágait, növényeit, mely bizonyára a vendégként ide érkezők számára is feltűnik. Ez egy újabb lehetőség, hogy körforgalmunk közepét egy műalkotással díszítsük. Azonban mivel a város mindennapjait is érinti, szeretném, ha szavazatukkal elmondanák véleményüket, az Önök döntése lesz a mérvadó számomra!” – írta a polgármester.

Nos, a szavazás végeredménye eléggé egyértelmű volt: nagyjából kétszer annyi sírós “szomorú” emoji érkezett a posztra, mint szív “imádom” emoji, így a szobort nem helyezik ki a körforgalomba.

“KEDVES ÓZDIAK! DÖNTÖTTEK, KÖSZÖNÖM. A szavazás LEZÁRULT az eredmény: NEM” – jelezte Janiczak, aki a bejegyzés alatti hozzászólásában kiemelte:

“Kedves Kommentelők! Nagyon köszönöm a kommentekben érkezett véleményeket! Olyat láthatunk itt, amit már kevés helyen a világhálón! Egymás bántása nélkül, véleményeket megosztva, érzéseket megosztva, SŐT ötleteket megosztva történő beszélgetéseket! Jó, egy pár kivételtől eltekintve… de az elenyésző. Összességében azonban mindenki számára építő, értelmes, előremutató hozzászólásokat kaptam, amikért hálás vagyok! Bízom benne, hogy a jövőben is megmarad ez az aktív véleménymegosztás, hiszem, hogy erre van szükség! Mindenkit előre visz! Amennyiben pedig ötleteik vannak, azt is várom a továbbiakban is! Azt gondolom, hogy a szavazás arányaiban már nagy változáson nem megy keresztül, így a szobor a helyén marad, és elkerüli városunkat” – írta a polgármester.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek