Drónnal és keresőkutyákkal találták meg az eltűnt idős, beteg férfit Szakáldon

Megosztás

Egy 75 éves demenciában és járási nehézségben szenvedő férfi felkutatásában kért segítséget a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság a Neptun Búvár Klub és Mentőcsapattól.

A történtekről a Mentőcsapat a Facebook-oldalán számolt be. Mint írják, az idős férfi hétfőn kora reggel otthonából ismeretlen helyre távozott és életjelet nem adott magáról.

A Neptun Mentőcsapat Mentőkutyás egysége rövid időn belül 5 fővel, 2 mantrailinges kutyával, 1 nyomkövetőkutyával, 2 területkereső kutyával, 3 gépjárművel és az éjszakai kereséshez megfelelő technikai eszközökkel érkezett a helyszínre. Társszervezetük, a Spider Mentőcsoport két oszlopos tagja, Szabó Ádám és Szabó Bence a terepkutatáshoz szükséges technikai eszközökkel , 1 gépkocsival, 1 UTV quaddal, 1 speciális drónnal érkezett a helyszínre.

A bejegyzés szerint szagmintát vételeztek az eltűnt személy lakásából és a mantrailinges kutyákkal megkezdtük a munkát, melyek rövid időn belül,de egymástól függetlenül pontos útirányt mutattak számunkra. A helyi polgármester és a hozzátartozók a település lakosaiból nagy létszámú keresőcsapatot verbuváltak, ezen személyek nagy segítségükre voltak a területkereső kutya munkája mellett az átláthatatlan területek átvizsgálásában.

A két mentőcsoport és az UTV quad segítségével az éjszaka folyamán a település határában közel 30 kilométernyi nehezen járható külterületi útszakaszt és annak környezetét vizsgálta át nagy teljesítményű reflektorok, éjjellátók, hőkamerák segítségével.

A napfelkeltét követően drónnal és területkereső kutyával folytatták azon területek átvizsgálását, amelyet az éjszaka folyamán gépjárművel nem tudtunk bejárni és kizárni. Ennek eredményeképpen 10:35 perckor az eltűnt személyt a településtől távol, az éjszakai kutyás keresés által meghatározott irányban, zavart és kimerült állapotban megtaláltuk.

A helyszín mentőautóval megközelíthetetlen volt, így az UTV quad segítségével az eltűnt személyt a településre szállították és átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik a helyszíni vizsgálatokat követően a kórházba szállították.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek