Járóbottal, vascsővel, késsel ölt a borsodi férfi

Megosztás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt, aki – a vád szerint – közös italozás után férfi ismerősét járóbottal, vascsővel testszerte bántalmazta, konyhakéssel többször megszúrta, olyan súlyos sérüléseket okozva, melynek következtében a sértett életét vesztette.

A vádirat szerint a vádlott, két férfi ismerősével rendszeresen együtt italozott egy borsodi településen az egyik férfi tulajdonában lévő családi házban. Mindhárman alkoholista életmódot folytattak, ezért gyakoriak voltak közöttük a veszekedések. 2021. szeptember elején mindhárman a házban italoztak, a háztulajdonos a szeszes italtól elálmosodott, és elaludt.

A vádlott és a fotelben ülő sértett között napközben már volt szóváltás, ez kiújult, és emiatt a vádlott egy közel egy méteres fém járóbottal, valamint egy több mint 1 méter hosszú 2 kilogrammos vascsővel a sértettet testszerte 26-szor megütötte, továbbá egy 26 cm-es konyhakéssel hatszor megszúrta.

A sértett halála légzési-keringési elégtelenség miatt állt be. Az életét az azonnali szakszerű orvosi segítség sem menthette volna meg, a sérülések elszenvedése az átlagost meghaladó testi, lelki gyötrelemmel járt.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű férfivel szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből is zárja ki a vádlottat.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek