Így változik a közlekedés a Szalamander felvonulás miatt

Megosztás

Június 28-án, szerdán a Miskolci Egyetem végzős hallgatóinak Szalamander felvonulása miatt a belvárosban villamospótló autóbuszok fognak közlekedni, illetve egy rövid időre lezárják majd a Kazinczy utcát is, így a 11-es, 14-es, 28-as, 34-es, 35-ös, 43-as és 35R-es autóbuszjáratok terelt útvonalon közlekednek. Ezen a napon az Újgyőri főtérről 20:20-kor induló 1G-s járat nem közlekedik.
 
Villamospótlás 20:50-től a Malomszög utca és a Tiszai pályaudvar között
A Szalamander felvonulás idején 20:50-től várhatóan 21:05-ig a Tiszai pályaudvar irányába villamosok helyett villamospótló autóbuszok közlekednek a Malomszög utca és a Tiszai pályaudvar között.
A villamospótló autóbuszok megállóhelyei:

  • a Malomszög utca villamospótló megállóhelyről indulnak,
  • a Városház tér villamos-megállóhely helyett a 21-es járat Erzsébet tér megállóhelyén,
  • a Villanyrendőr villamos-megállóhely helyett a 21-es járat Szemere utca autóbusz-megállóhelyen vehetők igénybe,
  • a Szinvapark/Centrum és a Selyemrét között a villamos megállóhelyén,
  • a Tiszai pályaudvaron pedig az 1-es autóbusz leszállóhelyen állnak meg.

 
Útlezárás a Kazinczy utcán
A felvonulás ideje alatt 21:05-21:20 között a Kazinczy Ferenc utcát lezárják, ezért ebben az időszakban a 11-es, 14-es, 28-as, 34-es, 35-ös, 43-as és 35R-es autóbuszjáratok az alábbiak szerint, terelt útvonalon közlekednek.
A 11-es autóbusz a Búza tér felé nem érinti a Szemere-kert és a Kazinczy Ferenc utca megállóhelyet, helyette az 1-es autóbusz Dózsa György utca és Petőfi tér megállóban áll meg.
A 14-es autóbusz a Hejő-park irányába a Petőfi téren nem a megszokott megállóhelyen, hanem a 20-as autóbusz megállóhelyén áll meg, továbbá a Hősök tere és Villanyrendőr megálló helyett a Centrum, illetve a 21-es autóbusz Szemere utca megállóhelyén áll meg. A Repülőtér/Bosch irányába a Népkert után a 21-es autóbusz Szemere utca megállóhelyén, majd a Vörösmarty utcán és a Centrum megállóhelyen áll meg, vagyis nem érinti a Villanyrendőr, a Hősök tere és a Petőfi tér megállókat.
A 28-as, 35-ös és 43-as autóbusz szintén nem érinti a Hősök tere és Villanyrendőr megállóhelyet, ezért a Centrum, illetve a 21-es autóbusz Szemere utca megállóhelyen áll meg.
A 34-es autóbusz az Avas kilátó irányába a Petőfi téren nem a megszokott megállóhelyen, hanem a 20-as autóbusz megállóhelyén áll meg, továbbá a Hősök tere és Villanyrendőr megálló helyett a Centrum, illetve a 21-es autóbusz Szemere utca megállóhelyén áll meg.
A 35R-es járat a Repülőtér/Bosch irányába a Népkert után a 21-es autóbusz Szemere utca megállóhelyén, majd a Vörösmarty utcán és a Centrum megállóhelyen áll meg, vagyis nem érinti a Villanyrendőr, a Hősök tere és a Petőfi tér megállókat.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek