Szexuálisan zaklatta a szomszéd kislányt az idős miskolci férfi

Megosztás

Az autója hátsó ülésén levette a lány alsóneműit és dörzsölgetni kezdte a nemiszervét.

A Miskolci Törvényszék ítéletet hozott annak az idős miskolci férfinak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint a szomszédságában élő hölggyel és kislányával jó kapcsolatot ápolt a cselekményt megelőzően. A vádlott támogatta a kis családot, a kislányt fagylaltozni vitte.

2021 szeptemberében két ilyen alkalommal, amikor az édesanya engedélyével magával vitte a gyermeket, az autója hátsó ülésén nemi vágya felkeltése, fenntartása és kielégítése érdekében levette a kislány alsóneműit és nemi szervét dörzsölni kezdte, illetve saját nemi szervét is hozzáérintette. A sértett az első alkalommal nem mert beszélni a történtekről, mert azt a terhelt megtiltotta neki, második alkalommal azonban beszámolt édesanyjának.

A törvényszék a vádlottat tizenkettedik életévét be nem töltött, felügyelete alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 6 év szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától és egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné vagy ilyen személlyel hatalmi, befolyási viszonyban állna.

A törvényszék súlyosító körülményként értékelte az ilyen jellegű bűncselekmények elszaporodottságát, a cselekmény erkölcsileg különösen elítélendő mivoltát, annak pszichikai következményeit és a folytatólagos elkövetés tényét.

Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész három munkanapot fenntartott a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, míg a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezett.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek