Miskolci siker a Szervátültetettek Világbajnokságán

Megosztás

Április 14. és 21. között rendezték meg a szervátültetett társadalom legrangosabb eseményét, a XXIV. Szervátültetettek Világjátékát Perth-ben, Ausztráliában. A versenyre 31 sportolóval utazott a Magyar Szervátültetett Válogatott. A 19 vese-, 6 máj-, 3 csontvelő- és 3 szívátültetett sportoló 11 sportágban (asztalitenisz, atlétika, bowling, darts, kerékpár, petanque, squash, tenisz, tollaslabda, úszás, virtuális triatlon) képviselte hazánkat a világversenyen, korosztályos bontásban. 

Összesen 18 arany-, 24 ezüst- és 18 bronzérmet harcoltak ki a mieink, köztük egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei sportoló is a dobogóra léphetett.

A miskolci Boldizsár Attila 54 éves tollaslabdázó, 2019 óta veseátültetett versenyző, akinek 18 éves korában derült ki vesebetegsége, mely sok évig egyensúlyban tartható volt, majd később, 2015-ben, egy hónap dialízis után megtörtént az élődonoros veseátültetés. Attila gyerekkora óta sportolt, de csak a sikeres vesetranszplantáció után kezdett el tollaslabdázni, a szervátültetettek hazai versenyein és a tavalyi Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa Bajnokságán már sikeresen szerepelt. Sőt, a senior Országos Bajnokságon is – egészségesek között – állhatott már dobogón, de a Szervátültetettek Világjátékán most vett részt először.

Az egyéni tollaslabda versenyen Boldizsár Attila csoportjában thaiföldi, angol, indiai ellenfelek is nehezítették a továbbjutást, de magabiztosan vette az akadályokat. Az utolsó szettben nem sikerült győznie, így a dobogó harmadik fokára állhatott.

Az esemény legeredményesebb sportágai az úszás, az atlétika, az asztalitenisz és a bowling voltak, de a petanque is hozott aranyérmet.

Forrás: trapilap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek