Az udvarán bontotta szét az autóját, vádat emeltek ellene

Megosztás

Ez ugyanis hulladékgazdálkodási tevékenységnek minősül, melyhez azonban a 34 éves férfi nem rendelkezett engedéllyel.

Az Encsi Járási Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat egy 34 éves férfival szemben – számolt be róla a Boon.hu portál.

A vád szerint a férfi 2022. november 13-a előtt vásárolt egy forgalomból ideiglenes kivont Fiat gyártmányú és egy Volkswagen gyártmányú személygépjárművet abból a célból, hogy azokat szétbontsa, majd hulladékként, valamint alkatrészként értékesítse. A férfi a gépjárműveket a Baktakéken lévő házának udvarán engedély nélkül szétbontotta. A rendőrök 2022. november 13-án tetten érték.

A hulladékká vált gépjárművekről szóló kormányrendelet szerint a gépjárműveket illetve a hulladékká vált gépjárműveket a bontáshoz szükséges műszaki feltételekkel és engedélyekkel rendelkező bontóban, meghatározott előírások megtartása mellett kell szétbontani.

A vádlott által engedély nélkül végzett bontás hulladékgazdálkodási tevékenységnek minősül, melyhez engedéllyel nem rendelkezett. A gépkocsi bontásakor a hulladékjegyzékről szóló rendelet mellékletében megjelölt egyéb motor-, hajtómű- és kenőolaj, olajszűrő és ólomakkumulátor, valamint fékfolyadék veszélyes hulladékok álltak elő.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabására és a cselekménnyel érintett gépkocsik és alkatrészek elkobzására tett indítványt a bíróságnak.

Forrás: boon.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek