Tízből kilenc esetben kevesebb nyugdíjat kap az idős, mint amennyit befizettek utána

Megosztás

Ennek oka, hogy egyszerűen átlagban nem élünk annyi ideig, hogy “nyereségesek” legyünk nyugdíjasként: ehhez 84 éves korunkig kell várnunk.

A Nyugdíjas Parlament elnöke, Karácsony Mihály szerint ha 38 év szolgálati időből és havi 102 ezer forint nyugdíjcélú befizetésből indulunk ki, akkor mai értéken fejenként átlagban 46,5 millió forint folyhat be utánunk a nyugdíjkasszába. , írja a 24.hu.

Számításai szerint  26,6 millió forint lehet, amennyit mai értéken átlagban visszakaphatnak a befizetéseikből az emberek, vagyis 20 millió forintos mínuszban vannak átlagban a nyugdíjasok.

Mint írják, a jelenlegi átlagnyugdíjjal számolva 84 évig kell élnünk, hogy nyerjünk a nyugdíjon, ekkor kerülhet egálba a nyugdíjcélú befizetés és kiadás. Aki ennél tovább él, az átlagban többet kaphat vissza nyugdíjként, mint amennyi élete során befolyhatott utána a nyugdíjkasszába.

Számításaik szerint tavaly a nyugdíjasok több mint 88 százaléka kevesebbet kaphatott nyugdíjként, mint amennyit arányaiban a befizetései megalapozhattak.

Forrás és további részletek: 24.hurtl.hu

Kapcsolódó cikkek