Óriási góllal győzte le a Haladást a Kazincbarcika

Megosztás

Vasárnap a Kazincbarcika SC a Szombathelyi Haladás együttesét fogadta a Merkantl Bank Liga 29. fordulójában. A mérkőzést a hazaiak nyerték, azonban nem ez az érdekes, hanem az, hogy a 2-1-es végeredményt egy csodálatos találattal sikerült beállítaniuk.

A borsodi csapat már a 10. percben megszerezte a vezetést: a Haladás szerb középpályása, Vanja Zvekanov ért hozzá kézzel a labdához a tizenhatoson belül, a befújt büntetőt pedig Süttő Attila magabiztosan lőtte a kapuba. A szombathelyiek válasza nem sokat váratott magára: két perccel az értékesített tizenegyes után egy szöglet utáni kipattanót követően Simut Mario Lucas tűzte kapura a játékszert, mely a védők között megpattanva surrant Megyeri Gábor kapujába.

A mérkőzés – és talán a forduló – legszebb momentuma azonban a 30. percben villant fel: Süttő az oldalvonalról Bacsa Patrik felé dobta a bogyót, mely túl magasnak bizonyult a volt diósgyőri csatár számára. A gazdátlan labdát Nyíri Vince próbálta mellkassal megszelidíteni, ez azonban nem jött össze neki, mert a róla felpattanó játékszert Pálinkás Gergő egy csodálatos ollózó mozdulattal zúdította a jobb alsó sarokba, aki ezzel már az első félidőben megszerezte a győztes gólt. Pálinkásnak ez volt a hetedik találata a bajnokság idei szezonjában.

A Kazincbarcika ezzel a győzelemmel a Soroksárt megelőzve a 10. helyre ugrott a tabellán, két pontra a 7. Haladástól.

Kiemelt kép: nso.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek