Nem vár csodát Ausztráliában a Ferrari a Red Bull ellen

Megosztás

Hiába aratott egy éve domináns győzelmet a Scuderia Melbourne-ben, idén teljesen mások az erőviszonyok Charles Leclerc szerint.

A harmadik futammal, az Ausztrál Nagydíjjal folytatódik a 2023-as Formula-1-es szezon. Egy éve Charles Leclerc magabiztos győzelmet aratott a Ferrarival, idén azonban nem számít csodára az első két versenyen domináló Red Bull-lal szemben:

„Egyértelmű, hogy az idei teljesítményünk nem olyan jó, mint tavaly, de keményen dolgozunk azon, hogy visszatérjünk az élre. Nem hiszem, hogy bármilyen csoda történne ezen a hétvégén, de utána van egy háromhetes szünet, amit megpróbálunk a legjobban kihasználni, hogy fejlesztéseket hozzunk az autóra” – fogalmazott a monacói pilóta, akit a Formula.hu idézett.

A favorit természetesen most is a Red Bull, ráadásul Max Verstappen is felépült a betegségéből, ami még Dzsiddában kínozta őt – méghozzá nem is akármilyen mértékben:

„Úgy éreztem, mintha hiányozna az egyik tüdőm. Úgy érkeztem meg a hétvégére, hogy azt hittem, már elmúlt, mert általában két-három nap után jól leszel egy betegséget követően, de amikor beültem az autóba az edzésen, egyetlen gyorskör után úgy éreztem, hogy szükségem van két körre, hogy összeszedjem magam és újra rendesen tudjak levegőt venni.”

Eközben a Bahreinben és Szaúd-Arábiában egyaránt dobogóra álló Fernando Alonso az Aston Martin kétségkívül biztató formája ellenére továbbra is óvatos: „Várnunk kell még ezzel. Bakutól és Imolától kezdve a többiek is sok változtatást eszközölnek, ez pedig a versenyképességet is nagy mértékben befolyásolhatja majd. Jelenleg természetesen nagyon elégedettek vagyunk az autó teljesítményével, ami jobb is volt annál, mint amire számítottunk, különösen Dzsiddában. Magabiztosan érkeztünk ide Melbourne-be, de mint mondtam, az autók sokat változnak majd, szóval meglátjuk, tartani tudjuk-e ezt a teljesítményt” – tekintett már előre is kicsit a spanyol.

A Mercedest erősítő George Russell ugyanakkor arra számít, hogy az Aston nagyon is erős lesz a közepes tempójú kanyarokkal tűzdelt Albert Parkban. Lewis Hamilton a saját esélyeiket illetően viszont csak abbéli reményét fogalmazta meg, hogy remélhetőleg egy másodpercen belül lesznek a Red Bullhoz képest, s egyúttal bízik egy kis esőben, ami megkavarhatja a lapokat.

Az Ausztrál Nagydíj időmérőjét és futamát egyaránt itthoni idő szerint reggel 7 órakor rendezik majd szombaton, illetve vasárnap.

Forrás: Formula.hu; Fotó: Red Bull

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek