Riasztást adott ki az OMSZ, heves zivatar lehet Miskolcon

Megosztás

Riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyes időjárási viszonyok miatt: szombat délután záporok mellett helyenként zivatarok is előfordulhatnak, erős szélre kell számítani. Elsőfokú, azaz citromsárga riasztás van érvényben többek között Miskolc, Debrecen, Kecskemét, Székesfehérvár, Hódmezővásárhely, Eger és Ózd környékén is.

Vasárnap veszélyes időjárás már nem valószínű, de többfelé szeles, napos-gomolyfelhős idő várható 13–18 fokos maximumokkal. Elszórtan záporok csak a nap második felében fordulhatnak elő, majd éjjel egy mediterrán ciklon hatására egyre többfelé eshet.

Hétfőn kezdetben többfelé, délután és este már kevesebb helyen eshet. Az eső és záporok mellett néhol északkeleten és a magasabb pontokon havas eső, hó sem kizárt. Az északnyugati szél napközben többfelé viharossá válhat. Délután 7–13 fok lehet. Kedd hajnalra visszatér a fagy, délután pedig 4 és 8 fok között lesz a maximum-hőmérséklet. Záporok, hózáporok elszórtan alakulhatnak ki, a szél viharos marad.

Forrás: OMSZ, Telex.hu

Kapcsolódó cikkek