UEFA-bajnokok ligája 2023 – Kik kerülhetnek idén a döntőbe?

Megosztás

A 2022-2023-as UEFA-bajnokok ligája az egyik, ha nem a legrangosabb európai nemzetközi kupa, amely eddig 67 alkalommal került megrendezésre. A döntőnek az isztambuli Atatürk Olimpiai Stadion ad majd otthon. A végső győztes részt vesz majd a 2023-as UEFA-szuperkupa döntőjében, ahol a 2022-2023-as Európa-liga győztesével csap majd össze a végső győzelemért.

Ebben a cikkben azt latolgatjuk, hogy kik kerülhetnek idén a döntőbe.

2023-as UEFA-bajnokok ligája

A 2022-2023-as UEFA-bajnokok ligája már tavaly megkezdődött, hiszen június 21-én csaptak össze először a csapatok. Egészen egy éven át, június 10-ig tart a harc, hogy ki lesz a legjobb ebben a szezonban. Összesen 32 csapat vesz részt rajta, így nem egyszerű fejben tartani, hogy ki és mikor harcol a másikkal, ki a győztes és milyen eredményekkel zárult a meccs. Az ilyen sport applikációk segíthetnek neked is értesülni kedvenc csapatod következő meccseiről.

Az egyenes kieséses szakaszban EZ a 16 csapat szerepel. Miután végre lezárultak a csoportkörös meccsek, így eldőlt, hogy ezek az országok folytatják majd a nyolcaddöntőben. Sajnos pár csapatnak búcsút mondhattunk, viszont ez nem azt jelenti, hogy ne lenne kinek szurkolni.

A csoportkör végén az első és második helyezettek tovább menetelhettek azért, hogy ők diadalmaskodhassanak a nyáron. Szereplésük biztosított lett a 16 legjobb között, ahol aztán tényleg bizonyítaniuk kellett. A nyolcaddöntőben a csoportelsők a másodikok közül kaptak ellenfelet, viszont nem kerülhettek össze azonos nemzetek, illetve ugyanabból a csoportból való továbbjutók. Minden összeütközésben a csoportmásodik játszhatta otthon az első meccset. A mérkőzésekre még februárban került sor, a visszavágók pedig márciusban zajlanak.

Az UEFA-bajnokok ligája továbbjutói

A nyolcaddöntőbe csoportelsőként a Bayern München, a Chelsea, a Benfica, a Manchester City, a Napoli, a Porto, a Tottenham, valamint a Real Madrid kerültek. A Manchester City az RB Leipziget kapta ellenfelének, az első mérkőzés végeredménye pedig 1:1 lett, ezek alapján a második összeütközés dönt majd a legjobb négybe jutásról.

A Benfica a Club Brugge-vel csapott össze, kettő nullra le is győzték őket. A Real Madrid a Liverpoolt kapta, ahol 2:5 lett a végeredmény. A Milan és a Totteham esetében 1:0-ra győztek az olaszok. Az Eintracht Frankfurt és a Napoli találkozása 0:2-re végződött, míg a Borussia Dortmund és a Chelsea esetében meglepetésre a németek győztek 1:0-ra.

Az Internazionale és a Porto kapcsán is érdekes volt látni, hogy az olaszok legyőzték a csoportelsőt, igaz csak 1:0-ra, de így hátrányba kerültek a következő meccs tekintetében. Ami pedig a Bayern München és a Paris Saint-Germain-t illeti, nem volt meglepetés, hiszen a németek 1:0-ra verték őket.

Az eddigi eredményekből tehát jól látszik, hogy már most is vannak olyan csapatok, amelyek meglepetést okozhatnak még. A negyeddöntők, az elődöntők, valamint a döntő pályaválasztójának a sorsolására március 17-én kerül sor. A negyeddöntőket április 11-én és 12-én játsszák, a második mérkőzéseket pedig 18-án és 19-én.

Az elődöntő május 9-én és 10-én, valamint 16-án és 17-én kerül megrendezésre. A döntőre pedig június 10-ig kell várni, ekkor csap össze a két legjobb csapat.

De ki diadalmaskodik az idei UEFA-bajnokok ligáján?

Az eddigiek alapján az biztos, hogy az olaszok ott lesznek a legjobbak között, viszont az angolok kapcsán merültek fel kérdések, hogy vajon van-e esélyük a győzelemre. A portugálok esetében amíg a Porto egyelőre úgy tűnik, hogy nem kerül be a legjobb négybe, addig a Benefica esetében egy kis meglepetésre, de előfordulhat, hogy érmet szereznek.

A németek szintén nagy kérdőjelnek számítanak, hiszen az olaszok ellen sok esetben nem tudnak mit tenni, viszont a többi csapat kapcsán van esélyük a győzelemre. Ezek alapján azt lehet mondani, hogy a német válogatott talán ott lehet az első három-négy hely egyikén. De egyelőre ez sem mondható biztosra, hiszen számtalan meglepetés ért már bennünket az idei bajnokok ligáján.

Hozzá kell tenni, hogy eddig a legeredményesebb góllövő Mohamed Szaláh, aki a Liverpool játékosa, így velük emiatt számolni kell. 8 góljával toronymagasan vezeti a tabellát. Őt a Paris Saint-Germain Kylan Mbappé-ja követ 7 góllal, majd jön a Real Madrid Vinícius Júniur-ja, aki eddig 6 gólt lőtt a tornán. 4 gólja többeknek is van, köztük a Manchester City, a Barcelona, valamint a Porto és a Benefica futballistájának is.

Ami tehát a kaput és a labdát illeti, nem szabad leírni az angolokat és a spanyolokat, de még a portugálokat sem, hiszen egy-egy jól betalált labda szinte mindent azonnal eldönthet.

Kapcsolódó cikkek