Részegen ellopta a főnöke autóját, majd kerítésnek ütközött a borsodi férfi

Megosztás

A balesetben a vádlott is megsérült, a kocsi pedig használhatatlanná vált.

Vádat emelt a Tiszaújvárosi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt egy férfival szemben – számolt be róla a boon.hu portál. Mint írják, a férfi tavaly július 16-án délután egy hejőszalontai lakóház előtt leparkolt és egy nő tulajdonát képező, de a vádlott munkáltatója által használt személygépkocsit engedély nélkül elvette és jogtalanul használta.

A részeg férfi a személygépkocsival aztán Hejőszalonta belterületén közlekedett és egy kerítésnek ütközve közlekedési balesetet okozott. A vádlott ennek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett, a személygépkocsi használhatatlanná vált.

A rendőrök által alkalmazott alkoholszonda eredménye pozitív lett, később pedig a vádlott véralkohol-koncentrációja a törvényben meghatározott bűncselekményi határértéket több mint négyszeresen haladta meg. Az ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést és járművezetéstől eltiltást indítványozott.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek