Kihallgatása után még aznap este lopni ment a borsodi férfi

Megosztás

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy 30 éves rudabányai, egy 32 éves izsófalvai, és egy 41 éves edelényi férfival szemben. A gyanúsítottak 2023. január 30-e előtt egy izsófalvai cég telephelyére bementek és onnan kéziszerszámokat és akkumulátorokat tulajdonítottak el több mint egymillió forint értékben.

Egy parkoló autóból próbáltak benzint lopni (kép: police.hu)

A rendőrök sikeres adatgyűjtésének eredményeként a három elkövetőt elfogták, és 2023. január 31-én gyanúsítottként hallgatták ki őket, melyek során beismerték a bűncselekmény elkövetését. A nyomozók a kihallgatás után szabadon bocsátották a férfiakat.

Ezek után a 30 éves rudabányai gyanúsított még aznap éjszaka másik két ismerősével közösen Múcsonyban, a József Attila úton egy parkoló autó üzemanyagtartályát kiszúrták, és abból benzint próbáltak eltulajdonítani.

A helyi polgárőrök szolgálatteljesítésük során a tolvajokat megzavarták a lopásban, akik elmenekültek a helyszínről. A polgárőrök információi alapján a rendőrök az elkövetőket 2023. február 2-án elfogták, és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Kapcsolódó cikkek