Ismét Magyarország az Európai Unió legkorruptabb állama

Megosztás

Nem túl nagy dicsőség, hogy az előző évi második pozíció után visszaszereztük az elsőséget: most már Vietnámmal és Burkina Fasóval vagyunk “versenyben”.

Az EU 27 országa közül Magyarország kapta a legrosszabb értékelést a Transparency International 2022-es Korrupció Érzékelési Indexén (CPI) – írja a 444.hu.

A Transparency International berlini központja által összeállított index a közszektorban észlelhető korrupció mértéke alapján értékeli és rangsorolja az országokat.

Magyarország hosszú évek óta rosszul szerepel a 180 országot felsoroló lista európai mezőnyében, de a megelőző években hármas holtversenyben voltunk alul Romániával és Bulgáriával, a tavalyi évre viszont sikerült átvennünk az egyedüli legrosszabb posztot.

A magyar eredmény (42 pontot kaptunk a megszerezhető százból) csak az EU-n belül tesz minket az utolsó helyre, globálisan ez még mindig a középmezőnyt jelenti, a 77. helyen végeztünk, pont úgy, mint Burkina Faso, Kuvait, Vietnam, Kelet-Timor, a Salamon-szigetek és Trinidad és Tobago.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek