Harley-Davidson 120 éves jubileum: Open Road túrák, különleges motorok, exkluzív ruhakollekció

Megosztás

Limitált kiadású jubileumi modellekkel és további négy új motorral, Open Road túrasorozattal készül a legendás amerikai márka budapesti képviselete 2023-ra.

A Bázison – ahogy a harley-sok egymás között nevezik Európa egyik legszebb, budapesti Harley-központját – a gyönyörű motorok, divatos ruhák és kiegészítők, valamint a hazai Harley chapterek és a sajtó képviselői mellett megjelent Horváth Richárd, Hatvan polgármestere, Szalóki Péter, Kápolna és Minczér Gábor, Eger alpolgármesterei, valamint Aros János, Sárospatak első embere is. 

Ők azokat a településeket képviselték, amelyek 2023-ban, a Harley 120 éves születésnapjának évében fontos helyszínei lesznek a legendás Harley-k mellett minden más márka közös túrázásra és közösségi motoros élményekre vágyó tulajdonosainak. Az Open Road Tour fővédnöke Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke.

– Hatvan nemcsak várja, de visszavárja a harley-sokat, fogalmazott Horváth Richárd polgármester, hiszen a város múlt évben is az egyik „megállója” volt az Open Road Tournak. A polgármester hozzátette: idén a teljesen megújult belváros és a helyi veterános közösség különleges autói-motorjai várják majd a harley-sokat, akiknek a Budapest és Eger közötti szakasz pihenőpontjaként Hatvanban arra is lesz idejük, hogy ebédeljenek, kipróbálják a belváros kitűnő cukrászdáját, megnézzék valamelyik kiállítást, vagy esetleg a legendás Hatvani Serfőzdét működés közben. Horváth Richárd, aki szintén motoros, azt is elárulta: néhány hatvani veterános társaságában Egerig ők is a harley-sokkal tartanak majd sajátkezűleg felújított MZ-ikkel, Jawáikkal és Pannoniáikkal.

– Remélem, Hatvantól együtt motorozunk majd Horváth Richárd polgármester úrral, mert – ahogy múlt évben – idén is részt veszek az Open Road Tour egy szakaszán, Budapesttől Egerig, de lehet, hogy egészen Sárospatakig – fogalmazott Minczér Gábor, Eger alpolgármestere, aki elmondta: bár saját Harley-ja nincsen, erre az alkalomra bérel egyet és gyermekkori barátjával, Kovács Attila egri fertálymesterrel teljesítik majd a túrát, egyúttal felajánlva azt, hogy Egerben szívesen tartanak önkéntes idegenvezetést a harley-soknak. 

– Sárospatak többnapos programmal várja ebből az alkalomból a harley-sokat és persze a városlakókat, hiszen Árpád-házi Szent Erzsébet szülővárosa lesz ezúttal az Open Road Tour „fővárosa”, ennek megfelelően egész napos motoros filmvetítéssel, veterán kiállítással, gyermekeknek bicikliversennyel, koncertekkel és számos más meglepetéssel készül Aros János csapata a harley-sok fogadására, köztük számos, a Harley 120 éves szülinapját Magyarországon ünneplő külföldi fogadására, abban a reményben is, hogy akár több napot maradnak, akár visszatérnek majd az évszázadokig csak Bodrog-parti Athénként emlegetett csodálatos városba. 

– Az Open Road Tour zárónapjának délutánján, hazafelé ejtjük útba a hármas úton azt a kis falut, Kápolnát, amelyet 2022-ben nagyon sok harley-s a szívébe zárt, hiszen nem csak a falu felnőtt lakói, de a helyi iskolások is különleges meglepetésekkel, gyönyörű harley-s rajzokkal vártak minket – fogalmazott Hankó Ákos, a Harley-Davidson Budapest tulajdonosa, hozzátéve: – Szalóki Péter alpolgármester és Blahó László polgárőrparancsnok urakkal abban maradtunk, hogy a helyi Mezőgazdasági és Gépészeti Értékőrző Egyesülettel (MEGÉRTE) és a világhírű magyar autóversenyzőnek, Kiss Norbertnek a településen működő állatvédelmi központjával, a Macskaárvaházzal szervezünk egy kis baráti összejövetelt, veterán járműmustrával, mentett macskák simogatásával, faültetéssel.

Ami a motorújdonságot illeti: „2023 több újítást is hozott a Harley-Davidson életébe, a márka nemcsak új színekkel tette még izgalmasabbá az elérhető motorjait, hanem számos meglepetéssel indította az évet” – kezdte a 2023-as modellek bemutatását Nagy Imre, a Harley-Davidson Budapest cégvezetője. Februártól Budapesten is elérhetőek lesznek az ikonikus motorkerékpár-gyártó megújult modelljei:
– az erőteljesebb kiállású, nyújtott chopperes vonalú, új Breakout® cruiser
– az új, sportos karakterű, kétszemélyesített Nightster® Special
– a drámai új megjelenésű, sötétített Freewheeler® trike
Hét limitált kiadású Harley-Davidson modell kapott különleges 120. évfordulós jubileumi fényezést, más-más mintázattal, melyek színét és stílusát a korai Harley-Davidson motorok ihlették. A CVOTM Road Glide Limited Anniversary modell rendelkezik az egyik legösszetettebb fényezéssel, amit valaha Harley-Davidson® kapott.

Történelmi külsőben pompázó modellek, melyek korlátozott darabszámban kerültek
legyártásra:
– Ultra Limited Anniversary (limitált 1300 darabos globális gyártással)
– Tri Glide® Ultra Anniversary (1100 darab)
– Street Glide® Special Anniversary (1600 darab)
– Road Glide® Special Anniversary (1600 darab)
– Fat Boy® 114 Anniversary (3000 darab)
– Heritage Classic 114 Anniversary (1700 darab)

„Az év első felében négy nagyszabású Open Road Eseményünk lesz – vette át a szót Hankó Ákos, a Harley-Davidson Budapest tulajdonos-ügyvezetője. A motoros szezont hagyományosan április 15-én a Harley-Davidson Szezonnyitó & Open Road Partyval és egy közös, nagy budapesti felvonulással kezdjük meg. Ezt követően május 18. és 21. között a második Open Road Tour sok-sok együtt motorozással, motoros felvonulásokkal Győr > Budapest/Bázis > Hatvan > Eger > Mezőkövesd – Zsóry Liget > Miskolc > Szerencs > Sárospatak útvonalon -, életre szóló élményekkel, valamint gasztronómiai és turisztikai látnivalókkal. A nagy motorozásokat követően júniusban megállunk egy hosszú hétvégére bulizni Alsóörsön, az Open Road Weekenden, majd június végén ráfordulunk az ünnepi év leginkább várt rendezvényére, a Harley-Davidson 120th Anniversary Festivalra.”

„Az Open Road Weekenddel tér vissza a Harley-Davidson és az Open Road Alsóörsre” –
mondta Barabás Kiss Zoltán színművész.

„A Harley-Davidson az évtized legnagyobb motoros fesztiválját hozza el Budapestre. Négy napon át 50 zenekar fog gondoskodni az élő zenéről és egymást fogják érni az olyan izgalmas, motoros programok, mint például a francia Ricardo Globe of Death produkciója, a nemzetközi FMX show, a magyar és litván motoros kaszkadőrök bemutatói, a Triál show és a Gravity Academy – árult el részleteket a fesztiválról Szalay Balázs, a rendezvényért felelős ügynökség
ügyvezetője.

A motoros világtalálkozó ideje alatt a Harley Budapest Bázisa bizonyosan zarándokhellyé alakul a fesztiválra érkezők körében. Érdemes is lesz betérni, hiszen Harley Fan Zone várja a motorok és a szabadság szerelmeseit. Az eseményt megtisztelték jelenlétükkel az Open Road Tour 2023 által érintett települések vezetői és üzenetével a rendezvény fővédnöke, Knezsik István ismét balesetmentes motorozás fontosságára hívta fel a figyelmet.

A sajtóeseményt követően egy exkluzív bemutatóra került sor. A budapest Harley-Davidson kereskedésbe érkeztek elsőként a megvásárolható, limitált kiadású Harley-Davidson® 120-as ruhakollekció darabjai.

Kapcsolódó cikkek