Vetítés a holokauszt emléknapján Miskolcon

Megosztás

CINE-MIS Nonprofit Kft. által üzemeltetett Művészetek Háza Béke Art Mozitermében a Saul fia című magyar film vetítésére kerül sor, 2023. január 27-én 17:00-től, a Holokauszt Áldozatainak Emléknapján. Az emléknap a legnagyobb második világháborús megsemmisítő tábor, az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadításának évfordulója.

Nemes Jeles László alkotása 1944-ben játszódik Auschwitz-Birkenauban. Főszereplője Saul Ausländer egyike a krematóriumokban dolgozó sonderkommandósoknak. Mivel tudják, hogy bármelyik pillanatban kivégezhetik őket, fegyvereket gyűjtenek és lázadást szerveznek. Saul viszont az elégetésre váró holttestek között felfedezni véli saját fiát, és ettől kezdve a férfit a menekülés helyett egy másik lehetetlen küldetés élteti: elhatározza, hogy kicsempészi a testet és keres egy rabbit, hogy méltó módon eltemethesse a gyermeket.

Nemes Jeles László filmrendező első nagyjátékfilmje hatalmas sikert aratott. 2015-ben négy díjat is elhozott a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválról, utána megnyerte a Golden Globe-ot, a Bafta-díját, majd a legjobb idegennyelvű filmnek járó Oscar-díjat is. Több mint 60 nemzetközi díjat kapott a világ különböző filmfesztiváljain.

A film a Művészetek Háza Béke Art Mozitermében január 27-én 17:00-től lesz látható.

Kapcsolódó cikkek