Két miskolci postát is feloldottak a szünet alól

Megosztás

A két fiókpostát Miskolc önkormányzatának szakemberei választották ki, alaposan mérlegelve az egyes postahivatalok látogatottságát és azt a célt, hogy valóban egyetlen miskolci városrész se maradjon saját posta nélkül.

A Magyar Posta Zrt. az önkormányzatokkal kötött megállapodások alapján 32 településen 45 posta szüneteltetését oldja fel, az érintett postahelyek január 2-án újra kinyithattak – közölte a társaság. A Magyar Posta Zrt. azt is leszögezte: a jogszabályi kötelezettségként előírt mintegy 1600 helyett országszerte 2233 posta áll az ügyfelek rendelkezésére.

A társaság még október végén jelentette be, hogy ideiglenesen szünetelteti 210 településen 366 postahivatal működését a háború és a szankciók okozta válság, az energiaárak radikális megemelkedése miatt. 

Veres Pál, Miskolc polgármestere azonnal tárgyalásokat kezdeményezett a Magyar Posta vezetőségével és az illetékes minisztériummal annak érdekében, hogy Miskolc egyetlen városrésze se maradjon postahivatal nélkül.

A Szőllősi Bélával, a Magyar Posta Zrt. területi igazgatójával folytatott egyeztetések világossá tették, hogy az anyavállalat Miskolcon még akkor is csak két fiókposta újranyitását teszi lehetővé, ha az önkormányzat tetemes részt vállal a működési költségek finanszírozásában.

A miskolctapolcai fiókintézményt azért választották ki, mert a nagy területű és lakosságszámú városrészben ez az egyetlen posta, a szirmai mellett pedig azért döntöttek, mert az ottani fiókposta egyszerre látja el Miskolc-Szirma és a Martinkertváros lakosságát, illetve a közeli ipari parkban működő cégeket és vállalkozásokat, amelyeknek komoly problémát jelentett volna az egyébként postafiók-szolgáltatást is üzemeltető, jól megközelíthető és nagy parkolóval rendelkező fiók bezárása.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek